Ana SayfaHaberlerUkrayna sınırında Rus askeri uçağı düştü. Rusya: Takas için getirilen Ukrayna askerleri...

Ukrayna sınırında Rus askeri uçağı düştü. Rusya: Takas için getirilen Ukrayna askerleri taşıyordu

Rus devlet medyası, içinde 74 kişinin bulunduğu bir Rus askeri uçağının Rusya'nın Belgorod bölgesinde, Ukrayna sınırı yakınlarında düştüğünü bildirdi. Bölge valisi uçakta bulunanların tamamının öldüğünü açıkladı. Rus devlet medyası uçakta 65 Ukraynalı askerin bulunduğunu ve bir esir takası öncesinde Belgorod'a götürüldüklerini duyurdu. Ancak Ukrayna ordusu bilgiyi doğrulamadı, uçağın S-300 hava savunma füzeleri taşıdığını iddia etti.

Rus medyası, içinde 74 kişinin bulunduğu bir askeri uçağın Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın Belgorod bölgesinde düştüğünü bildirdi. Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, uçakta bulunanların tamamının öldüğünü söyledi.

Ancak uçakta kimlerin ya da nelerin bulunduğuna ilişkin çelişkili haberler var. Rus devlet medyası uçakta 65 Ukraynalı askerin bulunduğunu ve bir esir takası öncesinde Belgorod’a götürüldüklerini bildirdi.

Ukrayna resmi enformasyon servisinin Ukrayna silahlı kuvvetlerinden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Ukrayna, Belgorod’da düşen IL-76’nın S-300 hava savunma sistemi için füzeler taşıdığını söylüyor.

Ukrayna bugün bir esir takası yapılacağını doğruladı ancak bunun “şu anda gerçekleşmediğini” söyledi.

Yeri tespit edilen video IL-76’nın yere çakılmadan önceki son anlarını gösteriyor. Belgorod’un yaklaşık 40 kilometre (veya yaklaşık 25 mil) kuzeydoğusundaki Yablonovo’da çekilen video, uçağın çoktan dik bir düşüşe geçmesiyle başlıyor. Yoldan geçen bir kamyonun ve ağaçların arkasında kaybolmadan hemen önce, gövdenin ön kısmından bir parçanın düştüğü görülüyor, ardından çarpma noktasından büyük bir alev topu ve siyah duman çıkıyor.

- Advertisment -