Ana SayfaDış HaberUkrayna, Sivastopol limanındaki Rus donanmasına saldırdı: İki savaş gemisi hasar aldı

Ukrayna, Sivastopol limanındaki Rus donanmasına saldırdı: İki savaş gemisi hasar aldı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Rusya'nın Karadeniz Filosu için onarım üssü olarak kullandığı Sivastopol'daki Sergo Ordzhonikidze tersanesine 10 seyir füzesi ve üç insansız botla saldırdığını açıkladı. Bakanlık, hava savunma güçlerinin füzelerden yedisini düşürdüğünü ve devriye gemisi Vasily Bykov'un botların tamamını imha ettiğini, saldırıda iki Rus savaş gemisinin hasar gördüğünü ve 24 kişinin yaralandığını doğruladı.

2014’te Moskova güçleri tarafından ilhak edilen Ukrayna’ya bağlı Kırım yarımadasının en büyük kenti olan Sivastopol’un Rusya tarafından atanan valisi Mikhail Razvozhaev de saldırıyı doğruladı.

Rus devlet medyası TASS’a göre saldırı sonucunda sekiz ev de hasar gördü. Haberde ayrıca olay yerine gelen acil durum görevlilerinin ikinci bir saldırı korkusuyla çalışmalarına kısa bir süre ara verdiği ancak kurtarma çalışmalarının yeniden başladığı bildirildi.

Resmi olmayan bir Rus askeri blog yazarına göre iki gemi vuruldu: Dizel-elektrik denizaltısı “Rostov-on-Don” ve alev alan büyük çıkarma gemisi “Minsk”. Her iki gemi de kuru havuzda onarımdan geçiyordu.

- Advertisment -