Ana SayfaHaberlerUkrayna’daki Türkiye vatandaşları: Büyükelçilik ve konsolosluk numaralarına ulaşamıyoruz

Ukrayna’daki Türkiye vatandaşları: Büyükelçilik ve konsolosluk numaralarına ulaşamıyoruz

Türkiye Dışişleri, Ukrayna’da bulunan TC vatandaşlarına henüz hava sahası kapalı bulunduğu için evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. Tahliye için gerekli yönlendirmenin yapılacağı belirtilen açıklamada Kiev Büyükelçiliği ile Odessa Başkonsolosluğu’na ait çağrı numaraları paylaşıldı. Ukrayna’da yaşayan vatandaşlar sosyal medyadan, verilen numaralara ulaşamadıklarını belirten söyleyen mesajlar paylaşıyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran sosyal medya hesabından Ukrayna’da yaşayan Türkiye vatandaşlarına “Bakanlık açıklamamızda da ifade ettiğimiz gibi şu anda evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı rica ediyoruz. Tüm iletişim kanallarından sizlerle temas halinde olmaya devam edeceğiz. Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli yönlendirme sağlanacaktır” çağrısını yaptı. Kıran, mesajında Kiev Büyükelçiliği ve Odessa Başkonsolosluğuna ait çağrı merkezi numaralarını da paylaştı.

Kıran’ın paylaşımının altına Ukrayna’da yaşayan Türkiyeliler ve Ukrayna’da yakınları bulunanlar verilen numaralara ulaşamadıklarını bildiren tepki mesajları attılar.

Kıran’ın paylaşımının altına atılan bir mesaja, Dışişleri Bakanlığı hesabından “Sayın vatandaşımız, size ve/veya yakınlarınıza ulaşabilmemiz için iletişim bilgilerini ve bulunulan yer bilgisini paylaşmanızı rica ediyoruz” yanıtı verildi.

Bakanlığın mesajının altına Ukrayna’da bulunan pek çok vatandaşın adres ve isim bilgileri atıldı.

- Advertisment -