Ana SayfaHaberlerUkraynalıların kampanyasına Baykar da katıldı: Üç Bayraktar hediye edildi

Ukraynalıların kampanyasına Baykar da katıldı: Üç Bayraktar hediye edildi

Baykar Şirketi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ukrayna’ya 3 Bayraktar SİHA’sını bağışlama kararı aldığını açıkladı. Baykar, bu kararı Ukraynalı sunucu ve iş insanı Serhiy Prytula’nın başlattığı Bayraktar satın alma kampanyasına 20 milyon dolar toplanması üzerine verdi.

Ukraynalı iş insanı ve sunucu Serhiy Prytula, 3 tane Bayraktar SİHA almak amacıyla bir bağış kampanyası başlatmış. Ukrayna halkının yoğun destek gösterdiği kampanya sonucunda toplamda 20 milyon dolar bağış toplandı. Prytula, 24 Haziran 2022’de toplanan bu bağış ile 3 tane değil, 4 tane Bayraktar SİHA alınabileceğini sosyal medyadan duyurdu.

Baykar şirketi ise 27 Haziran 2022’de yaptığı açıklamada, 3 Bayraktar satın alınması için yapılan bağış kampanyasından haberdar olduğunu, 3 Bayraktarı ücretsiz bir şekilde Ukrayna’ya bağışlayacağını, toplanan paranın ise savaşta mağdur olan sivil halk için harcanmasını dilediğini açıkladı.

Baykar’ın yaptığı açıklamayı Ukraynalılar büyük bir sevinçle karşıladı. Ukraynalı sosyal medya kullanıcıları Türkçe “Teşekkür ederiz” mesajlarını paylaştı.

- Advertisment -