Ana SayfaHaberlerDünyaUkrayna’nın işgali için Rus ordusunda savaştırılan Zambiyalı öğrencinin cenazesi ülkesine gönderildi

Ukrayna’nın işgali için Rus ordusunda savaştırılan Zambiyalı öğrencinin cenazesi ülkesine gönderildi

Rusya ordusunda görev alan ve Ukrayna’nın işgali sırasında çatışmalarda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Zambiyalı üniversite öğrencisi Lemekhani Nathan Nyrirenda’nın cenazesi dün (11 Aralık) Zambiya’ya ulaştı. Zambiya Dışişleri Bakanlığı, 23 yaşındaki öğrencinin Rus ordusuna alındığını ve Ukrayna’da savaşırken hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Moskova Mühendis ve Fizik Enstitüsü’nde nükleer mühendislik bölümü öğrencisi olan Nyrirenda, Zambiya’nın iddiasına göre 2020’de henüz bilinmeyen bir sebeple hüküm giydi ve hapse atıldı. Hapisteyken Rus ordusuna alındı ve Ukrayna’ya asker olarak gönderildi. Nyrirenda’nın hayatını kaybettiği 9 Kasım’da Rus yetkililer tarafından Zambiya’ya bildirildi. Zambiya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’dan konuyla ilgili detaylı bir açıklama talep etti, Nyrirenda’nın askere nasıl alındığını öğrenmek istediğini belirtti. Rusya, Nyrirenda’nın gönüllü olarak orduya girdiğini iddia ediyor.

- Advertisment -