Ana SayfaHaberler''Ülkesi için mücadele eden hiçbir genci korkutamayacaksınız''

”Ülkesi için mücadele eden hiçbir genci korkutamayacaksınız”

İYİ Gençlik üyesi, üniversite öğrencisi Alp Emeç’in bir twitter paylaşımı sebebiyle tutuklanmasına ilişkin İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Alp Emeç'in serbest bırakılması için çağrı yapılan açıklamaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, partililer ve Emeç'in arkadaşları katıldı.

İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Alp Emeç’in avukatı olan Hamza Yurtsever yaptığı konuşmada, “Alp Emeç partimizin gençlik kollarında görev alan, henüz 20 yaşında üniversite öğrencisi bir arkadaşımız. Bu sabah Alp’in yanındaydım. Sizlere bir haberim var ve bu haber korku iklimini yaymaya çalışan mevcut iktidar için kötü bir haber. Alp’in morali son derece yerinde. Alp’in sevenlerine, arkadaşlarına ve kendisi için mücadele eden herkese çokça selamı var. Alp’i korkutamadınız, görüyorsunuz. Ve buradaki gençleri de korkutamadınız. Ve ülkesi için mücadele eden hiçbir genci korkutamayacaksınız” dedi.

Erdem: Cumhurbaşkanına hakaret suçunu suç olmaktan çıkartacağız

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem ise, “Türkiye’de sadece 2020 yılı verileriyle 160 bini aşkın vatandaşa Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma açılmış. 10 binden fazlasına hüküm verilmiş. Bunların içinde 1100 tane 18 yaşının altında çocuk var. Ve on tane çocuk tutuklu var. Biri de 12 ile 14 yaş arasında. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, fikir suçundan dolayı hapse girdi ve bunun mağduriyetiyle başbakan oldu, seçim kazandı. Şimdi ne değişti de 20 sene sonra Sayın Erdoğan vatandaşlarıyla kavgalı ve davalı hale geldi? İYİ Parti olarak Cumhurbaşkanına hakaret suçunu suç olmaktan çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -