Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: "Mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabası"

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a: “Mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabası”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Kavala için özgürlük talep eden ortak bildiriye imza atan 10 ülkenin büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edileceğini açıklamasına siyasilerden sert tepkiler geldi: Kılıçdaroğlu: "Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır", Davutoğlu: "En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir?", Yeneroğlu: "Yargıyı esir alması yetmiyormuş gibi birde yaptığı hukuksuzlukları bastırmak için ülkeyi felakete sürükleyip milleti esir almaya çalışıyor.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen Şahıs…”

“Ülkeyi hızla uçuruma sürekleyen Şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Kriz çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir?

“10 büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmenin ne Osman Kavala ile ne de yargı bağımsızlığı bir ilgisi vardır. Öyle olsaydı ağır ithamlar altındaki Rahip Brunson Trump’ın telefonu ile, Deniz Yücel ise Merkel’in talebiyle bırakılmazdı.

“Devlet aklının yerini sokak kavgası söylemi aldı. Ülkeye yazık ediyorsunuz! Bağımsız yargımızın kararlarına karşı iç ve dış müdahalelere hep birlikte karşı çıkalım. Ancak, yargımızın başka başkentlerden talimatlarla çalışabileceği algısını bu iktidar oluşturmuştur.

“Hukuku ayaklar altına alarak, dış politikayı at pazarlığına çeviren bu iktidar, ülkemizin itibarını yok etmiştir. Kavala’ya her vatandaşımızın hak ettiği bağımsız ve adil yargılanma hakkını verdiğinizde başka başkentleri de susturursunuz!

“En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir? Adaletinizden kendi vatandaşlarınız şüphe duyarken ne yargınızın ne de ülkenizin bir itibarı kalmaz. Yazık!”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu: “Ülkeyi felakete sürükleyip milleti esir almaya çalışıyor

“Masum insanları cezaevinde tutmak başlı başına bir utanç vesilesidir.

Yargıyı esir alması yetmiyormuş gibi birde yaptığı hukuksuzlukları bastırmak için ülkeyi felakete sürükleyip milleti esir almaya çalışıyor.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen:Sorunları örtmeye yetmez”

“10 büyükelçiyi istenmeyen kişi ilan etmek, doların 10 lira oluşunun doğurduğu/doğuracağı sorunları örtmez.”

DEVA Partisi Kurucu Üyesi ve Güvenlik Uzmanı Metin Gürcan: “Kafamdaki üç soru..”

“Kafamdaki 3 soru:

1.Acaba Sn.Erdoğan yeni bir ‘One Minute’ çıkışı mı amaçladı?Bunun olamayacağını göremiyor mu?

2.Erdoğan,’istenmeyen adam’ nasıl ilan edilir, bunun sonuçları ne olur hk. yeterince bilgi sahibi mi?

3.Bu hamlelerle Rusya tarzı bir baskın seçime mi sürükleniyoruz?”

- Advertisment -