Ana SayfaHaberlerÜlkü Ocakları ve kolluk kuvvetleri arasında ziyaret trafiği yoğun

Ülkü Ocakları ve kolluk kuvvetleri arasında ziyaret trafiği yoğun

Geçtiğimiz günlerde bir Ülkü Ocağı başkanının bir ilçe emniyet müdürüyle Ülkü Ocağı’nda çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada dikkat çekti. Aslında Ülkü Ocakları ve kolluk kuvvetleri sık sık ziyaretleşiyor. Ziyaretçi taraf daha çok Ülkü Ocakları oluyor ama tersi örnekler de var. Ülkü Ocağı yöneticileri ziyaretlere eli boş gitmiyor. Ülkücülerin kolluk yetkililerine sundukları hediyeler arasında bayrak, Kuran, Ülkü Ocakları yayını kitaplar, bozkurt biblolarının yanı sıra Türkgün gazetesi nüshası da var.

Geçtiğimiz günlerde “Hudut Namustur” pankartlarını asanlardan Semir Yapıcı’ya saldırı nedeniyle gözaltına alınan Bahçelievler Ülkü Ocağı Başkanı Adem Sertdemir’in Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak ile Bahçelievler Ülkü Ocağı bürosunda çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada dikkat çekmişti. Bir emniyet müdürünün Ülkü Ocakları şubesini ziyaret etmesi tartışmalı bulunmuştu.

Aslında Ülkü Ocakları’nın kolluk kuvvet birimleriyle ziyaret trafiği yoğun. Ülkü Ocakları yöneticileri hem emniyet müdürlerini hem jandarma komutanlarını sık sık ziyaret ediyor. Ziyaretlerin fotoğrafları sosyal medyada dolaşıma sokuluyor. Ülkü Ocakları yöneticileri ziyaretlerin içeriğini, hangi konuların “istişare” edildiğini, hangi hediyelerin sunulduğunu sosyal medyadan şeffaf bir şekilde duyuruyor.  

Sunulan hediyeler arasında son dönem en çok revaçta olanlar, yazılımını Ülkü Ocakları mensuplarının yaptığı hızlı okuma programı Odak2023 ve yine Ülkü Ocakları üyelerince yapılan bilgi oyunu Ocaktabul var.

Bayrak, Kuran, Ülkü Ocakları yayını kitaplar, bozkurt biblolarının yanı sıra “yerli ve milli gazete” Türkgün’ün bayilerde satılan günlük nüshası kolluk kuvvetlerine verilmek için hediye sepetinde yerini almış.

Bazen tersi de oluyor, nadiren kolluk kuvvetleri Ülkü Ocakları birimlerinden fotoğraf verebiliyor.

İl emniyet müdürü, genel merkezde

2019 Ekim’inde Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i ziyaret etti.

Ertesi ay Sinan Ateş MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’ye giderek İl Emniyet Müdürlüğü’yle Özel Harekât Şubesini ziyaret etti, birlikte fotoğraflar çektirildi.

Geçtiğimiz Ocak ayında Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Ömer Ersever’in Bolu Ülkü Ocakları’nı ziyaret etmesi kamuoyunda büyük yankı yaratmıştı.

Geçtiğimiz sene Çorum İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Çorum Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Anamur İlçe Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Ülkü Ocakları Anamur şubesini ziyaret etti.

Ülkü Ocağı şube başkanının elinden bayrak ve kuran öpen emniyet müdürü

Geçtiğimiz sene Niğde Ülkü Ocakları’nın ziyaret ettiği Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu’nun kendisine hediye edilen Kuran ve bayrağı ülkü ocağı yöneticilerinin elinden öptüğü fotoğraflar Ülkü Ocakları’nın sosyal medya adresinden yayımlanmıştı.

Emniyet Müdürü’ne “yerli ve milli” gazete ikramı

Beylikdüzü Ülkü Ocakları, ziyaret ettikleri Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Serkan Gömce’ye Kuran, “Bilge Lider Devlet Bahçeli” konulu bir dergi ile “yerli ve milli gazete” diye tanımladıkları Türkgün’ün bir nüshasını hediye ettiler.

Ülkü Ocakları’ndan Emniyet Müdürü ziyaretleri

Ülkü Ocakları’ndan jandarma ziyaretleri

- Advertisment -