Ana SayfaHaberlerUlusalcı ittifak geliyor: Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti

Ulusalcı ittifak geliyor: Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti

Veryansın TV; Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti’nin 2023 seçimleri için ittifak kurma kararı aldığını duyurdu. Partilerin temsilcileri 7 Aralık Çarşamba günü Ankara’da toplanacak.

Ulusalcı kesimlere yakınlığıyla bilinen Veryansın TV’nin internet sitesinde yer alan habere göre Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti 2023 seçimleri için Atatürk milliyetçiliği çizgisinde ittifak kurma kararı aldı.

İttifakın son karar toplantısı 30 Kasım Çarşamba günü yapıldı. 

Parti temsilcileri, ittifakın kuruluş işlemlerinin ardından Antıkabir’i ziyaret edecek ve bir basın toplantısı düzenleyecek. Ardından parti yetkilileri tanıtımı planlama çalışmalarına başlayacak.

Veryansın TV’nin edindiği bilgilere göre temsilciler kurulu 7 Aralık Çarşamba günü Ankara’da toplanacak.

İttifakın isminin ne olacağı henüz karara bağlanmadı. Daha önce Adalet Partisi tarafından önerilen “Cumhuriyet İttifakı” ismi Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi isimleri ile karışabileceği gerekçesiyle Zafer Partisi ve Memleket Partisi tarafından kabul görmedi. “Türkiye İttifakı” ismi de önerilen isimler arasında. İttifakın isminin 7 Aralık günü karara bağlanması bekleniyor.

- Advertisment -