Ana SayfaHaberlerÜmit Özdağ’ın paranoyaları: Gözlüğü dinleme cihazı sandı, parti yöneticisini 2013’teki tweet’i nedeniyle...

Ümit Özdağ’ın paranoyaları: Gözlüğü dinleme cihazı sandı, parti yöneticisini 2013’teki tweet’i nedeniyle disipline yolladı

Ümit Özdağ, Zafer Partisi Trabzon il başkanının masasına bırakıldığını söylediği bir gözlük fotoğrafını “nasıl ses iyi geliyor mu” mesajıyla paylaştı. Gözlük markasının logosunu dinleme çipi zanneden Özdağ, gelen mizahi yorumlar üzerine paylaşımını sildi. Partinin kurucular kurulu üyesi Soner Çam’ın Özdağ’ın azmettirmesiyle saldırıya uğradığını duyurması üzerine partiden açıklama geldi: “Genel başkanımız, Genel İdare Kurulu toplantısında Soner Çam(ın yüzüne) 2013 yılında atmış olduğu FETÖ'yü savunan tweet’ini okudu ve 'seni dün itibarıyla ihraç talebiyle savunman alınmak üzere disiplin kuruluna sevk ettim, bilgin olsun' dedi.” 2013’teki paylaşımı yayımlayan genel başkan yardımcısı: “Partimize sızmaya çalışan kriptolara asla taviz vermeyeceğiz.”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından bir gözlük fotoğrafını “Zafer Partisi Trabzon İl Başkanlığımızda il başkanımızın masasının üzerine bırakılan güneş gözlüğü. Nasıl ses iyi geliyor mu?” mesajıyla birlikte paylaştı.

Gözlüğün arka bölümündeki marka logosunu dinleme çipi zanneden Özdağ, daha sonra paylaşımını sildi.

Ümit Özdağ’ın endişeli ruh halini ortaya seren başka bir olay önceki gün gerçekleşti.

Zafer Partisi Kurucular Kurulu üyesi Soner Çam, sosyal medya üzerinden kendisi ve bir arkadaşının Özdağ’ın azmettirmesiyle 20 kişinin saldırısına uğradığını duyurmuş, yaralı haldeki fotoğraflarını yayımlamıştı.  

Zafer Partisi: “2013 yılında yayınlamış olduğu bir mesaj…”

Soner Çam’ın paylaşımı sonrası Zafer Partisi’nden şu açıklama yayımlandı:

“25 Eylül 2022 Pazar günü (bugün) Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyelerimizin katılımıyla GİK Toplantımızı gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, bu toplantıda yaptığı konuşma sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Konuşmasının sonlarına doğru Eskişehir eski İl Başkanı Soner Çam’ın 2013 yılında yayınlamış olduğu bir mesaja değinerek Soner Çam’a bu mesajı okudu. Kendisini bu mesajdan dolayı savunmasının alınılmak üzere ihraç talebiyle disiplin kuruluna dün itibariyle verdiğini söyledi.

“Bu duruma sinirlenen Soner Çam, bazı ithamlarda bulunup toplantı düzenini bozmaya başlayınca, parti yetkilileri tarafından dışarı çıkarılmak istendi.

“Dışarıya çıkarken partide hiçbir yetkisi olmayan ve yanında getirdiği arkadaşı, parti yetkililerine hakaretler edip ağır küfürler söylemeye başlayınca bir arbede yaşandı. Bu arbede, Soner Çam ve parti yetkilileri arasında yaşanmadı. Soner Çam o sırada uzakta duruyordu. Onunla herhangi bir arbede yaşanmadı.

“Mesele Soner Çam disipline sevk edildiğini duyduktan sonra takındığı tutum ve yanındaki arkadaşının hakaretleri ve küfürleri neticesinde gerçekleşmiştir. Partimizin disiplin suçuna karşı tutumu çok nettir.”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak, Soner Çam’ın 23 Aralık 2013’te yaptığı bir sosyal medya paylaşımının ekran görüntüsünü “Partimize sızmaya çalışan kriptolara asla taviz vermeyeceğiz” mesajıyla paylaştı.

Soner Çam, 17 Aralık operasyonundan altı gün sonraki o mesajında Fatih Tezcan’a seslenerek şöyle demişti: “Sen ne sıfatla hoca efendiyi eleştiriyorsun. ABD ve şer güçlerin istediği bu, Müslümanlar birbirine girsin. Nifak tohumlarına alet olmayın, iyilik isteyin. Mümin, müminin kardeşidir. İki tarafın hataları vardır. Böyle saldırılarla bir yere varılmaz. Sonu gelmez. Ülke kaybeder.”

- Advertisment -