Ana SayfaHaberlerGündemÜniversite yemekhanesinde kendini asan öğrencinin mektubu ortaya çıktı: "Türkiye'de gençler intihar ediyor...

Üniversite yemekhanesinde kendini asan öğrencinin mektubu ortaya çıktı: “Türkiye’de gençler intihar ediyor her gün ama hiçbir şey değişmiyor”

Anadolu Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Resul Alan, 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece kendini üniversite yemekhanesine asarak intihar etmişti. Resul Alan’ın bir arkadaşı, Resul’ün intihara neden sürüklendiğini şöyle anlattı: "Evde kalıyordu, sürekli çalıştığı için derslere gelemiyordu. Borçları vardı, onun için bankadan yüklü bir meblağ kredi çekmişti, onu ödeyemedi. Cebinden çıkan 3 sayfalık mektubunda borçları yüzünden intihar ettiğini anlatmış." Resul Alan, intihar etmeden önce sosyal medya hesabından bir not bıraktı: "Her şey baştan beri berbattı. Yaşamak ağır geldi. (...) Benim hikayem de böyle olsun. Siz de kendinize iyi bakın."

Resul Alan’ın hayatına son vermesinden sonra arkadaşları ve üniversite öğrencileri, üniversite bahçesinde eylem yaparak öğrenci yoksulluğuna ve ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Resul Alan’ın bir arkadaşı, Resul’ün intihara neden sürüklendiğini şöyle anlattı:

“Evde kalıyordu, sürekli çalıştığı için derslere gelemiyordu. Borçları vardı, onun için bankadan yüklü bir meblağ kredi çekmişti, onu ödeyemedi. Cebinden çıkan 3 sayfalık mektubunda borçları yüzünden intihar ettiğini anlatmış.”

Hayatına son vermeden önce X hesabından bir mektup paylaşan Resul Alan ise şu ifadeleri kullandı:

Resim
- Advertisment -