Ana SayfaHaberlerDünyaÜnlü Rus pop şarkıcısı Alla Pugaçova, Putin’e meydan okudu: “Beni de ajan...

Ünlü Rus pop şarkıcısı Alla Pugaçova, Putin’e meydan okudu: “Beni de ajan listelerinize ekleyin, çocuklarımız boş hayaller uğruna ölüyor”

Rusya’da Sovyet döneminin en ünlü pop şarkıcılarından 73 yaşındaki Rus sanatçı Alla Pugaçova, Instagram hesabından yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini sert bir şekilde eleştirdi. Rusya, geçen hafta Putin’e yönelttiği eleştirilerden dolayı Pugaçova’nın eşi Maxim Galkin’i “yabancı ajanlar” listesine eklemişti. Pugaçova mesajında “Beni de ajan listelerinize ekleyin, çocuklarımız boş hayaller uğruna ölüyor” dedi. Çift, işgal başladığında Rusya’yı terk etmişti. Pugaçova ise en son Gorbaçov’un cenazesinde Moskova’da görülmüştü.

Rusya’da, Sovyet döneminin en ünlü şarkıcılarından 73 yaşındaki Alla Pugaçova, ilk kez Ukrayna’nın işgalini eleştirdi. Geçen hafta, Pugaçova’nın eşi Maxim Galkin Ukrayna tarafından fonlanmakla suçlanmış ve “yabancı ajanlar” listesine eklenmişti. Eşinin görüşlerinden dolayı hedef alınmasına tepki gösteren Pugaçova Putin yönetimine 3,5 milyon takipçisinin olduğu Instagram hesabından yaptığı açıklamayla meydan okudu: “Canım ülkemin yabancı ajanlar listesine beni de eklemenizi istiyorum. Çünkü dürüst, etik, gerçek ve yolsuzluğa bulaşmamış bir Rus vatanseveri olan kocamla dayanışma içindeyim. Kocam memleketi için sadece istikrar, barış ve ifade hürriyeti istiyor.”

Alla Pugaçova ve eşi Maxim Galkin.

Pugaçova ayrıca Ukrayna’nın işgalinde Rusya’nın evlatlarının “boş hayaller uğruna öldüğünü” söyledi.

Pugaçova, 1991’de Sovyetler Birliği’nde halkın sanatçısı unvanına layık görülen, albümleri 250 milyondan fazla satan, 1997’de Rusya’yı Eurovision’da temsil eden ünlü bir pop sanatçısı. Pugaçova ve eşi, işgal başladığı zaman Rusya’yı terk etti ve İsrail’e taşındı. Ağustos sonunda eşyalarını toplamak için Rusya’ya geri dönen Pugaçova en son Gorbaçov’un cenazesinde görülmüştü.

- Advertisment -