Ana SayfaHaberlerGündemÜnlü tarihçilerin “100’üncü yılında Hilafet’in ilgası” sempozyumuna ‘laik’ linç: “Bu neyin hazırlığı”

Ünlü tarihçilerin “100’üncü yılında Hilafet’in ilgası” sempozyumuna ‘laik’ linç: “Bu neyin hazırlığı”

Marmara Üniversitesi’nde Ekmeleddin İhsanoğlu, Gökhan Çetinsaya, Cemil Aydın, Mehmet Ali Büyükkara, Nurullah Ardıç gibi akademisyenlerin katıldığı “İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı” başlıklı sempozyum sosyal medyada “Hilafet ilanı için hazırlık çalıştayı” diye linç edildi. Bazı muhalif medya kuruluşları da lince katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını, 2014’te muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olan Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu yaptığı sempozyuma tepkiler: “Bu neyin hazırlığı”, “Hilafet için Ekmeleddin”, “Verilen her vatandaşlık Türk Devrimi'ni boğmak için.”

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde düzenlenen, tarih profesörlerinin konuşmacı olduğu “İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı” başlıklı akademik sempozyum, sosyal medyada linçine uğradı.

Gökhan Çetinsaya, Cemil Aydın, Mehmet Ali Büyükkara, Nurullah Ardıç, Zekeriya Kurşun, Serhan Afacan gibi tarihçilerin konuşmacı olduğu sempozyumun açılış konuşmasını Ekmeleddin İhsanoğlu yaptı.

Sosyal medyada, tarihçilerin konuştuğu sempozyum, “hilafet özlemi” olarak yorumlandı. Bazı muhalif medya kuruluşları da sosyal medyadaki linçe katıldı.

- Advertisment -