Ana SayfaHaberlerÜrdün’deki ABD üssüne SİHA saldırısı: 3 ABD askeri öldü. Biden, İran’ı suçladı:...

Ürdün’deki ABD üssüne SİHA saldırısı: 3 ABD askeri öldü. Biden, İran’ı suçladı: “Gerektiği zaman gerektiği şekilde karşılık vereceğiz”

Ürdün’ün kuzeyinde Suriye sınırına yakın bölgedeki bulunan bir ABD üssüne yapılan SİHA saldırısı sonucu üç ABD askeri hayatını kaybetti. ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, en az 25 ABD askeri de yaralandı. Biden: “Saldırıyı İran destekli, Suriye ve Irak’ta operasyonel bir militan silahlı grup yaptı. Gerektiği zaman gerektiği şekilde karşılık vereceğiz.” Ürdün: “Saldırı bizim topraklarımızda olmadı.”

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’ün kuzeyinde Suriye sınırları yakınında bir SİHA saldırısında üç ABD askerinin hayatını kaybettiğini ve 25 kişinin yaralandığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, olayla ilgili “Saldırıyı İran destekli, Suriye ve Irak’ta operasyonel bir militan silahlı grup yaptı” açıklamasını yaptı.

Biden, açıklamasında, “Jill ve ben, bu aşağılık, tamamen adaletsiz saldırıda bu savaşçıların kaybının yasını tutmada ölen ve ülke çapındaki Amerikalılarımızın ailelerine ve arkadaşlarına katılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD’li bir yetkilinin Reuters’a yaptığı açıklamada, Ürdün’de İran destekli militan grubun üstlendiği saldırıda yaralanan ABD’li sayısının 34’e yükseldiğini ve olası travmatik beyin hasarı için değerlendirildiğini söyledi

Al Arabiya’da yer alan habere göre; Ürdün, saldırının kendi topraklarında olmadığını açıkladı.

- Advertisment -