Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Siyasi Danışmanı olarak görev yapan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yakın arkadaşı Demirhan Gözaçan gözaltına alındı.
Gözaçan’ın, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın, etkin pişmanlık ifadesinde, “Özgür Özel’in talimatıyla 1 milyon lirayı Denizli ilinde, CHP il başkanlığı binası yakınında çanta içerisinde nakit olarak teslim ettim” dediği kişinin Demirhan Gözaçan olduğu iddia edilmişti
Gözaçan’ın bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı ve dosya kapsamında İstanbul’a götürüldü
Cumhuriyet Halk Partisi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Gözaçan’ın şafak operasyonuyla gözaltına alındığı ve ev ile arabasının aranarak Manisa’da İstanbul’a götürüldüğü açıklandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve Belediye Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan anneler gününde bir araya gelmişti.
Partiden yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:
“Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem il yöneticimiz Sayın Demirhan Gözaçan son günlerde şahsına yöneltilen iftiralar ve karalama kampanyaları neticesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabaha karşı şafak operasyonuyla yetkisiz bir şekilde gözaltına alınmış, evi ve arabası aranmıştır.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.