Ana SayfaHaberlerÜsküdar-Samandıra metrosunda 32 saatlik rötarın sebebi: Eğitim sürüşü yapan sürücüsüz metrolar...

Üsküdar-Samandıra metrosunda 32 saatlik rötarın sebebi: Eğitim sürüşü yapan sürücüsüz metrolar çarpışmış

İlk etabı 2017’de, ikinci etabı 2018’de, üçüncü etabı ise 16 Mart 2024’te hizmete açılan Üsküdar-Samandıra metrosunda dün sabah saatlerinden beri yaşanan gecikme ve arızaların sebebi belli oldu. Metro İstanbul’dan 32 saat sonra yapılan açıklamada İstanbul’un ilk sürücüsüz metro hattı olan hatta 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece test sürüşü yapan iki trenin çarpıştığı açıklandı. Açıklamaya göre hat tam kapasiteyle 25 Nisan günü hizmet vermeye başlayacak.

Üsküdar-Samandıra metrosu dünden beri gecikmeli ve aktarmalı olarak hizmet veriyor.

Metro İstanbul’un dün “teknik arıza” olarak açıkladığı ve gece saatlerinde “zorunlu bakım çalışması” şeklinde nitelendirdiği problem nedeniyle seferler Atunizade istasyonunda aktarmalı olarak sürdürülüyor.

Metro istasyonunda oluşan kalabalığın gündem olmasının ardından metronun neden hizmet veremediği ile ilgili İBB’ye bağlı Metro İstanbul’dan bir açıklama geldi.

Yapılan duyuruda sürücüsüz metro hattında 21 Nisan Pazar’ı 22 Nisan Pazartesi’ye bağlayan gece yapılan eğitim sürüşünde iki trenin kafa kafaya çarpıştığı ve bu sebeple 25 Nisan’a kadar seferlerin aktarmalı olarak yapılacağı açıklandı.

Olaydan 32 saat sonra gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır.”

25 Nisan sabahına kadar seferlerin Üsküdar ile Altunizade istasyonları arasında 15 dakikada bir yapılacağı ifade edilen açıklamada ayrıca bölgede oluşabilecek yoğunluğa karşı İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenleneceği belirtildi.

M5 Üsküdar-Samandıra Metrosu, Anadolu yakasının ikinci metrosu, İstanbul’un ise ilk sürücüsüz metrosu olma özelliğini taşıyor.

Hattın Üsküdar – Yamanevler arasındaki ilk bölümü 15 Aralık 2017’de hizmete açılmış, 21 Ekim 2018’de ise hattın ikinci etabı olan Yamanevler-Çekmeköy açılmıştı.

Çekmeköy ile Samandıra arasındaki uzatma etabı ise 16 Mart 2024’te açılarak hizmete başlamıştı.

- Advertisment -