Ana SayfaHaberlerUtanç akşamı: İktidar baskısı kanal kapattırdı

Utanç akşamı: İktidar baskısı kanal kapattırdı

30 Kasımda yayına başlayan Cavit Çağlar’ın sahip olduğu Olay TV, 26 gün sonra kapandı. Kanalın kapanış gerekçesini ana haber bültenine çıkan genel yayın yönetmeni Süleyman Sarılar açıkladı: “Cavit bey, 'Bana iktidardan büyük baskı var. Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim' dedi. Hatta kendisine burada hepimizin yerine gelecek ve Olay TV'yi götürecek insanlar listesi sunulduğunu da söyledi.”

Süleyman Sarılar’ın açıklamasının ardından kanalın çalışanları canlı yayında stüdyoda toplandı ve alkışlar eşliğinde Olay TV ekranı karardı.

Sarılar “Olay TV, HDP’nin grup toplantısını canlı yayınladığı için kapanmak zorunda bırakıldı” haberlerine işaret ederek, “Biz yayına başladığımızda tek ölçümüz olacak demiştik: Haber. Eğer haberse her haberi saklamadan, eğmeden, bükmeden, gizlemeden verecektik, verdik, vermeye devam ettik. Ancak bu habercilik anlayışı ve yayınımız zannediyorum bir sürü yeri rahatsız etti. Bizim bu yayıncılık anlayışımız başta ciddi bir kabul görmüştü. Yayınlarımız buna tanıktır, herkese dönüp arşive bakacak, tarafsızlığın ve eşit mesafenin örnekleriyle dolu. Herkese, her siyasi partiye, her inanca, her gruba, her kesime eşit mesafede duracağız dedik” dedi.

“Cavit Çağlar üzerinde büyük baskı olduğunu söyledi”

Sarılar, Cavit Çağların kendilerine yoğun baskı altında olduğunu söylediğini belirterek, “Olay TV’nin bütün yayın hakları Cavit Çağlar’da. Hüseyin Köksal buraya yeniden yayın hayatına başlaması için birlikte yola çıktılar. Türkiye’nin kutuplaşmış ortamında herkese eşit mesafede yayın için birlikte bir araya geldiler. Hüseyin Bey Cavit Bey’le ortaklığını sonlandırma kararı aldı. Cavit bey, ‘Bana iktidardan büyük baskı var. Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim’ dedi. Hattâ kendisine burada hepimizin yerine gelecek ve Olay TV’yi götürecek insanlar listesi sunulduğunu da söyledi. ‘Başka bir gazetecilik anlayışı ve başka bir gazeteci kadrosuyla yola devam et baskısı görüyorum’ dedi” diye konuştu.

https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1342506400476520451

“Bizi siyaha düşürmek için baskı yapanlar utansın”

İzleyicilere kendi özgürlükleri için habercileri takip etme çağrısı yapan Sarılar, “Birazdan ekranımız kararacak ama bizi izleyenlere bir şey söylemek istiyorum, bu bizim özgürlüğümüz değil sizin kendi özgürlüğünüz adına sahip çıkmak için, medyada özgür habercileri mutlaka takip etmeliler. Biz izleyicimizle bir yerde buluşacağız, bizi takip edin diyoruz. Birazdan ekranımız kararacak. Bizi siyaha düşürmek için baskı yapanlar utansın, bizim ayıbımız değil bu” dedi.

https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1342521831320911872

Cavit Çağlar: Yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti

Olay TV’nin sahibi iş insanı Cavit Çağlar da, kanalın kapanmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Cavit Çağlar, ortağı ile yayın politikası konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı aşamadıklarını ve bu sebeple kanalın kapanmasına karar verdiğini söyledi.

Çağlar’ın DHA’ya yaptığı açıklama şu şekilde:

“Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti. Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine “yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım” dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Kanalın lisansı elimde, uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV’yi kuran benim. Bursa’da Olay gazetesini kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”

- Advertisment -