Ana SayfaHaberler"Uyuşturucu baronu savcı" hakkında yeni iddialar: FETÖ borsası

“Uyuşturucu baronu savcı” hakkında yeni iddialar: FETÖ borsası

Uyuşturucu şebekesi liderliği ile FETÖ borsası oluşturduğu belirlenen savcı Osman Yarbaş, Antalya'da gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere Adana'ya gönderilen savcıdan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi savunma istedi. HSK, savunmasının alınmasının ardından Yarbaş'ın ihracını görüşecek.

Adana’dan Konya’ya uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik Konya’daki operasyonda yakalanan polis memuru kuryenin telefonundaki incelemede Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’a ulaşılmıştı.

Sabah’ın haberine göre, uyuşturucu trafiği yöneten Yarbaş’ın örgüt lideri olduğu ortaya çıkarken aynı zamanda FETÖ borsası oluşturduğu da belirlendi.

Yarbaş’ın FETÖ/PDY’ye üye olma suçlaması ile soruşturma başlatılan ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek olan şüphelilerin bilgilerini örgüt üyelerine attığı ve örgüt üyelerinin bu kişileri arayarak para istedikleri ortaya çıkmıştı.

HSK, Yarbaş hakkında uyuşturucu sevkiyatlarını yönetmesi nedeniyle kişisel suçtan, FETÖ borsası oluşturması nedeniyle ise görev suçundan iki ayrı inceleme başlattı. Yarbaş’ın bu kapsamda 11 Mayıs 2022’de görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

- Advertisment -