Ana SayfaHaberler“Uyuşturucu için Karakas’a gitti” dedi, fotoğraflar ortaya çıktı

“Uyuşturucu için Karakas’a gitti” dedi, fotoğraflar ortaya çıktı

Sedat Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Türkiye’ye uzanan uyuşturucu trafiğinde kasetlerle tehdit edilip aparat haline getirildiğini, Türkiye’ye getirilecek 5 ton kokainin Kolombiya’da yakalanmasından sonra Erkan Yıldırım’ın yeni güzergah için bu yılın Ocak ayında Venezüella’ya gittiğini iddia etti. Erkan Yıldırım’ın Aralık 2020’de Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile birlikte Karakas’ta olduğunu gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Heyetin başkanlığı yapan Venezuela Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Serkan Bayram da Binali Yıldırım’ın eski avukatı.

Sedat Peker’in 7. videosunda daha önceki videolarında adı geçmeyen yeni bir isim yer aldı: eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım. Peker, Kolombiya ve Venezüela’dan Türkiye’ye uzanan uyuşturucu ağına dikkat çekerken Erkan Yıldırım’ın bu ağ içindeki yeriyle ilgili olarak şu iddialarda bulundu:

“Geldik esas konumuza. Bu kokainle ilgili gazeteciler çok şey anlattılar ya… Ben size hikâyenin gerçeğini anlatayım. Kokain önce Türkiye’ye Kolombiya üzerinden geliyordu. Bu 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergâh oluşturuldu. Çünkü orada DEA yani Amerika uyuşturucuyla mücadele orada çok güçlü, baskın karakter. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca Venezüela ile 800 km sınırları var. Venezüella üzerinden çünkü Kolombiya’dan da oraya geçiyor çünkü Venezüela’da kontrol sıfır. Bir de diyorlar ya Avrupa’ya Türkiye’den gidiyor. Hayır… Avrupa’da çok ucuz. Kilosu 40-45 bin Euro. Türkiye’de çok pahalı. Ama esas pahalı olduğu yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye Limanı. Orası da DEA’in kontrolüne değil.”

‘Venezüella’ya kim gitti?’

“Şimdi bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh için Venezüela’ya kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım Bey’in oğlu Erkan Yıldırım Bey. Evet, bu senenin başında o mal yakalandıktan sonra Ocak ayında gitti, 4 gün kaldı. Şubatta gitti 4 gün kaldı. Karakas (Caracas) limanı var. Venezüela’nın en büyük limanı. Oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor. Ama konteynır gemileri Dominik üzerinde durma yapıp, o şekilde devam edebiliyor. Yani esas kokain yakalanmaları da Dominik üzerinden başlayacak. Çünkü yeni güzergah burası. Ben bizim liman çok önemli dedim ya işte herkes anlattı. İşte oraya gemi girmez. Lan ben gemi girer mi dedim. Kokain bu şekilde Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 30 metre 35 metrelik yatlarla, uzun yolculuk yapabilen yatlar bunlar. Bir ton 500 kilo kokain şeklinde bu limandan giriyor.”

Sedat Peker’in iddiasını doğrulayan fotoğraf Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği’nin Twitter mesajından çıktı.

7 Aralık 2020 tarihli fotoğrafta Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun Karakas gezisi sırasında Maarif Vakfı’na yapılan bir ziyaret görülüyor.

Fotoğraf karesinde dikkat çeken kişi, herhangi bir resmi sıfatı olmayan eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım.

Erkan Yıldırım, sağdan sola üçüncü sırada…

Ziyarette dikkat çeken noktalardan biri de, Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nun başkanlığını yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın, Binali Yıldırım’ın avukatı olması.

“Kıbrıs’ta Halil Falyalı var. Bütün para trafiği buradan dönüyor.”

Sedat Peker, iddialarını şöyle sürdürdü:

 “Şimdi para trafiği nasıl oluyor? Kıbrıs, Halil Falyalı. Bütün para trafiği buradan dönüyor. Halil Falyalı denen şahıs 20 sene önce hiçbir şeyi olmayan adam şimdi Kıbrıs’ın sahibi. Kıbrıs’tan 50 tane FETÖ’cü aldık diye övünüyoruz ya. Keşke 500 tane alsak. Şu suç gruplarını aldık geldik. Evet… Halil Falyalı’nın Türkiye’de 10 tane dosyası var. Neden Halil Falyalı’yı Türkiye’ye getirmiyorsunuz. Tüm yasadışı bahis işi ondan geçiyor. Devletin resmi raporlarında da var. Amerika’da var dosyası. DIA almak istiyor o da alamıyor. Başka ülkelerde de var dosyası. Erkan Yıldırım, Halil Falyalı. Birazdan geleceğiz uyuşturucunun şeysine…”

‘Aparat haline getirdiler’

“Kıbrıs’ın şu anki cumhurbaşkanı gerçekten iyi adam. Onun bu organizasyonun içinde olduğunu bilmiyorum ama şu anki kurulan bu organizasyon zaten çok eski zamanlarda kurulmaya başlandı. Erken Yıldırım Kıbrıs’a gittiğinde Halil Falyalı’nın otellerinde kalıyor. Ben Binali Yıldırım’ın bu organizasyonun içinde olduğunu düşünmüyorum. Ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım’la ilgili çektikleri kasetleri, kumar kasetleri değil başka kasetleri, rüşvetti, şeydir… Daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline getirdiler. Türkiye’ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor? Direkt Erkan Yıldırım’ın gemileriyle de değil. Başka gemiler koordine ediyor.”

‘Ağar tam ortasında’

“Peki Mehmet Ağar bunun neresinde? Mehmet Ağar da bu organizasyonun tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım’ın Süleyman Soylu’nun çevresiyle ilgili dostluğuna bakın.”   

- Advertisment -