Ana SayfaHaberlerValilik belgeleri Peker’e koruma kararının Soylu zamanında verildiğini gösteriyor

Valilik belgeleri Peker’e koruma kararının Soylu zamanında verildiğini gösteriyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker’e koruma polisinin kendisinin bakanlığından 1,5 yıl önce verildiğini öne sürmüş, bakan olduktan sonra koruma polisini geri çektiğini söylemişti. Fakat 2018 ve 2019 tarihli İstanbul Valiliği belgeleri korumanın ilk olarak 2017’de tahsis edildiğini, sonraki yıllarda da devamına karar verildiğini gösteriyor.

Sedat Peker’in, kendisine koruma polisi tahsis ettiğine dair iddialarına cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TRT yayınında bu iddiayı reddetmiş, “Koruma benden 1,5 yıl önce verilmiş. Benim zamanımda alınmıştır. Bu kadar açıktır. Bütün bu tartışmaların hepsi suyu bulandırmaya yöneliktir” demişti.  

Fakat Oda TV’nin dün (20 Mayıs) yayımladığı 2018 ve 2019 tarihli İstanbul Valiliği belgeleri Soylu’yu teyit etmiyor. Bu belgelerde İstanbul Valiliği’nin 2018 ve 2019 yılında Sedat Peker hakkında koruma kararı aldığı açıkça görülüyor.

İstanbul İl Koruma Komisyonunun, 2018 yılındaki yazısında, Peker’e verilen korumanın devam etmesi yönünde karar alındığı ifade ediyor. Yazıda Peker’e 2017 yılında da koruma verildiği anlaşılıyor.

İstanbul İl Koruma Komisyonu kararında aynen şöyle deniyor:

“Sayın Sedat Peker, Koruma Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre koruma ile ilgili durumunuz 22 Şubat 2018 tarihinde toplanan İl Koruma Komisyonu’nda değerlendirilerek karara bağlanmıştır.

“İl Koruma Komisyonu’nun 22 Şubat 2018 tarihli toplantısında hakkınızda ‘1 (Bir) Personel ile Yakın Koruma tedbiri ile Korunmasının Devamına’ şeklinde karar verilmiş, alınan komisyon kararı Valilik ‘Olur’una istinaden yürürlüğe girmiştir.

“Koruma Hizmetleri Yönetmeliği ve Yönergesi’nin ‘Tanımlar’ başlıklı 4’üncü maddesinde ‘Yakın Koruma: Korunacak kişiye konutu dışında refakat etmek suretiyle alınacak koruma tedbirlerini’ ifade eder denilmektedir.

“Koruma hizmetimizin etkin bir biçimde yerine getirilebilmesi, korumanızda görevlendirilen personelin, koruma ile ilgili uyarılarını dikkate almanız ve tarafınıza tebliğ edilen hususlara uymanız ile mümkün olacaktır.”

Oda TV’nin haberinde koruma kararının en son Sedat Peker’in Karadağ’a gitmek için yurt dışına çıkmasından 8 ay önce yenilendiği de yer alıyor.

- Advertisment -