Ana SayfaHaberler“Vatandaşımızın bunu sizden duyması önemli hocam”

“Vatandaşımızın bunu sizden duyması önemli hocam”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında dün toplanan Bilim Kurulu toplantısına BioNTtech’in kurucu ortağı Uğur Şahin de katıldı. Bakan Koca’nın BioNTech aşılarının Türkiye’ye Haziran ayından itibaren geleceğini Uğur Şahin’e de teyit ettirmesi ve “Vatandaşımızın bunu sizden duyması önemli hocam” ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün (20 Mayıs) gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile kameraların karşısına geçti. Bakan Koca Türkiye’nin BioNTech ille 120 milyon doz aşı anlaşması yaptığını duyurdu.

“Bunu söylüyoruz değil mi Hocam?”

Bakan Koca, Türkiye’nin aşı anlaşmasını yaptığını Uğur Şahin’e de teyit ettirerek şu ifadeleri kullandı: “120 milyon doz aşının şu ana kadar 6.1 milyonu bize teslim edildi. Haziran ayında 30 milyon olmak üzere temmuz-ağustos-eylülde 120 milyon toplam aşı Türkiye’ye gelmiş olacak. Bunu söylüyoruz değil mi hocam?

“Vatandaşımızın sizden duyması önemli”

“Vatandaşımızın sizden duyması bu anlamda önemli. Artık ‘gelecek, olacak’ demekten öte somut icraatı görmek istiyoruz, vatandaşımız artık bu aşıya ulaşmak istiyor.”

Bakan Koca’nın 28 Nisan’daki açıklaması: Aşı tedariği konusunda sıkıntı yaşayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Nisan tarihinde gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedarikinde sıkıntı yaşanacak ancak sonrasında aşı bolluğu bekleniyor” demişti.

Muhalefetten o açıklamalara tepki gelmişti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın; Türkiye’nin ‘tam kapanma’ sürecine girmeden önce yaptığı bu açıklamaya muhalefetten ve sosyal medya kullanıcılarından çok yoğun tepki gelmişti. Bakan Koca’nın daha önceki açıklamalarında, ilkbaharın ortalarında Türkiye’de 20’li yaşlara kadar aşı yapılabileceğini söylediği açıklamalarını gündeme taşıyan muhalefet Türkiye’nin aşı tedariği konusunda sınıfta kaldığını dile getirmişti. Aynı zamanda Avrupa’da ve ABD’de henüz onay alamayan Sinovac aşısına bağımlılık da eleştirilen konular arasındaydı.

Koca’nın açıklamalarına tepkilerden

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: “BioNTech aşısında 2. doz randevular 2 ay ertelendi! Çin aşısı kalmadı, devamı gelecek mi belli değil! Rus aşısı 6 ay sonra! Sağlık Bakanı her gün ayrı hikâye anlatıyor! İktidar darmadağın, her adımı tutarsız-her söylediği asılsız! Millet aşısız-parasız kaderine terk edildi.”

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy (Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sitesine erişilemediğini ifade ederek): “Açık açık niye demiyorsunuz ‘Elimizdeki aşı bitti’ 6-8 hafta sonra aşı olunabileceğinin garantisini verebilecek misiniz? 2. doz aşısını olamadığı için ölenlerin sorumlusu kim olacak? İhracatçı şirket mi? Çöken sadece E-Nabız ve MHRS sistemi mi?”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Aşı yılan hikayesine döndü! Geldi, geliyor diye aylardır milleti oyaladınız! Hastalığın en yoğun olduğu dönemde ‘aşı tedariği güçleşiyor’ diyerek kısaca başınızın çaresine bakın diyorlar. Az kaldı, bu asil millet ilk seçimde sizi göndererek, başının çaresine bakacak!”

Bakan Koca’nın Uğur Şahin’den teyit istemesi itibarın toparlamak için miydi?

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşıların tedariğine ilişkin anlaşmayı Uğur Şahin’e de teyit ettirmesi ve “Artık ‘gelecek, olacak’ demekten öte somut icraatı görmek istiyoruz, vatandaşımız artık bu aşıya ulaşmak istiyor” ifadesini kullanması, Koca’nın halk nezdinde kaybolan itibarını toparlamak için atılmış bir adım olarak yorumlandı.

- Advertisment -