Ana SayfaHaberlerVatandaşlık sevincini paylaşan Suriyeli öğrenciden, tehdit ve hakaretler sonrası açıklama: “Barış sağlandığı...

Vatandaşlık sevincini paylaşan Suriyeli öğrenciden, tehdit ve hakaretler sonrası açıklama: “Barış sağlandığı an ülkeme döneceğim”

Suriyeli mimarlık öğrencisi Safaa Alghazoli: “Türk vatandaşı olduğum için çok mutlu oldum ve paylaşmak istedim. Hakkımda çıkan haberlerden sonra özelden yüzlerce tehdit ve hakaret mesajı geldi. Herkesi çok iyi anlıyorum ama ben bu ülkeye faydalı olabilmek için elimden geleni yapıyorum ve size söz veriyorum, ileride ülkemde barış sağlandığı an ülkeme, çalışmaya ve hayat kurmaya geri döneceğim.”

Suriyeli mimarlık öğrencisi Safaa Alghazoli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye vatandaşlığı aldığını duyurdu.

Paylaşımının ardından tehdit ve hakaret mesajlarını aldığını söyleyen Alghazoli sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Bu ülkeye faydalı olabilmek için de elimden geleni yapacağım ve size söz veriyorum ileride ülkemde barış sağlandığı an, ülkeme çalışmaya ve hayat kurmaya geri döneceğim” dedi.

Türkiye vatandaşlığı alarak, Ayla Öztürk adını alan mimarlık öğrencisinin sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“Herkese merhaba, hakkımda çıkan haberleri sayfalarda gördüm. Türk vatandaşı olduğum için çok mutlu oldum ve paylaşmak istedim. Hakkımda çıkan haberlerden sonra özelden yüzlerce tehdit ve hakaret mesajı geldi. Herkesi çok iyi anlıyorum ama ben bu ülkeye faydalı olabilmek için elimden geleni yapıyorum.

“Mimarlık okuyorum. Kendimi geliştirdim. Bu ülkeye faydalı olabilmek için de elimden geleni yapacağım ve size söz veriyorum, ileride ülkemde barış sağlandığı an ülkeme, çalışmaya ve hayat kurmaya geri döneceğim. Söz veriyorum.”

- Advertisment -