Ana SayfaHaberlerDünyaVe beklenen son: “Sisi, 27 Temmuz'da Ankara’yı ziyaret edecek”

Ve beklenen son: “Sisi, 27 Temmuz’da Ankara’yı ziyaret edecek”

Independent Türkçe’nin haberine göre Ankara ve Kahire’ye karşılıklı büyükelçiler atanmasından sonra Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’nin 27 Temmuz'da Ankara’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan, 2013 yılında Mısır darbesinden bu yana defalarca Sisi’yi devlet başkanı olarak tanımadığını açıklamış, Mısırlı darbe karşıtlarının toplandığı meydandan adını alan Rabia işareti AK Parti’nin resmi işaretine dönüşmüş, Erdoğan “Zulüm kokan Mısır yönetimiyle dost olmamız mümkün değildir. Bunu söylemezsem, Allah’a ben bunun hesabını veremem” demişti. İşte Erdoğan’ın Sisi ile ilgili son 10 yılda söyledikleri...

Türkiye ve Mısır arasında karşılıklı büyükelçilerin atanmasından sonra Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’nin 27 Temmuz’da Ankara’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Independent Türkçe’nin edindiği bilgilere göre Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 27 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.

Önceki gün Türkiye ve Mısır tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi olarak Büyükelçi Salih Mutlu Şen’i, Mısır’ın ise Ankara Büyükelçisi olarak Amr Elhamamy’i aday gösterdiği belirtilmişti.

Erdoğan’ın Sisi hakkında son 10 yıldır yaptığı konuşmalar, Serbestiyet’in Sanal Hafıza Sergisi’nde biraraya getirilmişti. 

- Advertisment -