Ana SayfaHaberlerVe Rusya'ya SWIFT yaptırımı açıklandı

Ve Rusya’ya SWIFT yaptırımı açıklandı

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen; AB, İngiltere, Kanada ve ABD'nin bazı Rus bankalarını SWIFT sisteminden çıkaracağını açıkladı. Ayrıca Rusya Merkez Bankası ve Rus oligarklara da yaptırım uygulanacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve İngiltere ile koordineli olarak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline verdiğimiz yanıtı güçlendirmek ve Putin’in savaş makinesini finanse etme yeteneğini sakatlamak için şimdi AB liderlerine yeni önlemler önereceğim.

İlk olarak, belirli sayıda Rus bankasının SWIFT’den kaldırılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu onların dünya çapında faaliyetlerini durduracak ve Rusya’nın ihracatını ve ithalatını etkin bir şekilde engelleyecektir.

İkincisi, Rusya merkez bankasının varlıklarını felç edeceğiz. Bu, işlemlerini donduracaktır. Ve Merkez Bankası’nın varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getirecek.

Son olarak, Rus oligarklarının finansal varlıklarını piyasalarımızda kullanmalarını yasaklamak için çalışacağız. Putin, Ukrayna’yı yok etmeyi amaçlayan bir yola girdi. Ama aynı zamanda yaptığı da aslında kendi ülkesinin geleceğini yok etmektir.”

- Advertisment -