Ana SayfaHaberlerVeyis Ateş: SBK’dan 10 milyon euro istemedim. Saymaz: Doğru söylemiyorsun kaydı dinledim

Veyis Ateş: SBK’dan 10 milyon euro istemedim. Saymaz: Doğru söylemiyorsun kaydı dinledim

Sezgin Baran Korkmaz’dan işlerini halletmek için 10 milyon Euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, Halk Tv’de İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini arayıp mağdur olduğunu söylediğini anlatan Ateş, “ Ben de ona bu konuyu İçişleri Bakanı Soylu ile görüşeceğimi söyledim. Soylu bana “ Keşke telefonunu açmasaydın dedi. Kesinlikle 10 milyon euro istemedim” deyince Saymaz , “Doğru söylemiyorsun, yaptığın telefon görüşmesinin kaydını dinledim. O konuşmada bu miktar parayı istiyorsun” dedi.

Veyis Ateş, ekran yüzü olduğu Habertürk’ten istifa ettikten sonra hakkındaki suçlamalarla ilgili Halk Tv’de İsmail Saymaz’ın sorularının cevaplandırdı. Türkiye’de kara para aklama suçlamasıyla mal varlığına el konulan Sezgin Baran Korkmaz’ın işlerini halletmek için 1o milyon euro istediği iddialarını kesin bir dille reddeden Ateş, “ SBK beni aradı çok mağdur durumda olduğunu, çoluk çocuğunun Türkiye’de kaldığını söyledi. Ben de kendisine Ankara’ya gideceğimi bu konuyu Süleyman Soylu ile konuşacağımı söyledim. Soylu’nun kendisine “ Keşke telefonunu açmasaydın, gelsin Türk mahkemeleri önünde kendisini aklasın” dediğini dile getirdi.

Bunun üzerine İsmail Saymaz,  “Doğru söylemiyorsun, ben para istediğin telefon kaydını dinledim” diye cevap verdi.

Sezgin Baran Korkmaz canlı yayında Veyis’in 10 milyon euro istediğini tekrarladı

Halk Tv canlı yayınına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş’in telefonda 10 milyon Euro para istediğini tekrarlayarak, “ Veyis Ateş, bana avukatlarım aracılığı ulaşarak, bana yardım etmek istediğini söyledi. Ben de başıma gelenleri kendisine anlattım.  Bana Ankara’da bir klik, lobi olduğunu söyleyerek Ankara’ya gideceğini söyledi. Ankara dönüşünde yolda beni aradı. Senin başına bu işleri açan klik 10 milyon Euro istiyor. Bu parayı verirsen işlerin hallolacak dedi. Kendisinin de hakem olacağını söyledi” diye konuştu. Bu parayı göndermediğini de söyleyen Sezgin Baran Korkmaz, yayından alındı.

Sedat Peker’le tanıştım

Sedat Peker’le 2006-2007 yılında Sedat Peker’le kalabalık bir ortamda tanıştığını söyleyen Veyis Ateş, “Kuruçeşme’de bir restorantta tanıştık. Havadan sudan konuştuk. Kendisiyle başka konuşmam olmadı. Doğruyol Partisi İstanbul İl yönetiminde bulunduğunu söyleyen Ateş, Soylu’yu da o yıllardan itibaren tanıdığını söyledi.  

Suç duyurusunda bulunacağım

Hakkındaki iddiaların araştırılması ile ilgili pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Ateş, “ Yok yalım var, yok teknem var, lüks arabalarım var. Mal varlığımım araştırması için pazartesi günü savcılığa başvurup araştırılmasını isteyeceğim.

Sezgin Baran Korkmaz’dan maaş alan gazeteciler var mı?

İsmail Saymaz’ın Sezgin Baran Korkmaz’dan maaş alan gazeteciler var mı sorusuna, duyduklarım var. İspat edemediğim için söyleyemem dedi.     

- Advertisment -