Ana SayfaVİDEO HABERIKBY'den ATV'nin Yalnız Kurt dizisindeki Barzanili sahneye tepki: Yakın zamanda yanıt vereceğiz

IKBY’den ATV’nin Yalnız Kurt dizisindeki Barzanili sahneye tepki: Yakın zamanda yanıt vereceğiz

ATV'de yayınlanan Yalnız Kurt dizisinde Barzani'nin resmi ve IKBY bayrağı önünde kurulan bir mahkeme sahnesi yer aldı. Sahneye, "Siz kendinize bölgesel yönetim falan diyorsunuz ya, aslında BOP'un uydu oluşumlarından birisiniz" repliği damga vurdu. Diziye tepki yağdı: IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı: "Olumsuz bir durum. Bahsi geçen Türk dizisini araştırıyoruz ve yakın zamanda yanıt vereceğiz”, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay: "Bütünüyle tahkir ve tahrik amaçlı bir kurgudan ibaret ‘Yalnız Kurt’ isimli, iğrenç ırkçı temalar içeren diziyi de onu yayınlayan atv’yi de kınıyorum. Coğrafya ve tarih kadar kadim bir gerçeklik olan onlarca milyonluk bir sosyolojiyi inkâr aptallığı ile kim nereye varmak istiyor?", AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt: "Oldukça provakatif, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici müşrik bir zihniyetin yansıması.Dava açmak gerekli."

ATV’de yayınlanan ‘Yalnız Kurt’ isimli dizinin bu haftaki bölümünde Tekin Giritli isimli karakterin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) bir mahkemede yargılanırken görülmesi ve mahkeme heyetine “Kerkük ve Musul Türk yurdudur. Sizler, Büyük Orta Doğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz” demesi gündem oldu.

Dizideki bu sahneye başta AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt olmak üzere Twitter’da çok sayıda tepki geldi:

Sahneyle ilgili bir tepki de IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Olumsuz bir durum. Bahsi geçen Türk dizisini araştırıyoruz ve yakın zamanda yanıt vereceğiz” denildi.

IKBY parlamentosunun Kültür, Sivil Toplum, Spor ve Gençlik Komisyonu Türkmen Üyesi Azad Ekrem ise, “Kürdistan Bölgesi’nin mahkemeleri yasal kurumlardır ve dizi, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkilemeyecektir. Dizi, Türk hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik tutumuna ters düşüyor” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -