Ana SayfaHaberlerGündemVizyon belgesini açıklayan Kılıçdaroğlu, Altılı Masa liderlerini övdü: “Zorbalığa direnen altı lideriz...

Vizyon belgesini açıklayan Kılıçdaroğlu, Altılı Masa liderlerini övdü: “Zorbalığa direnen altı lideriz biz”

Partisinin vizyon belgesini açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Altılı Masa liderleri hakkında övgü dolu sözler kullandı: "Meral Hanım merttir. Temel Bey bilge ve cesurdur. Ahmet Bey'le vatan söz konusu olunca bir an tereddüt etmedik. Gültekin Bey'de Menderes ve Demirel'in ruhunu görüyorum. Ali Babacan'ın tecrübe ve başarısını biliyorum."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 14.15’te başlayan toplantıda partisinin vizyon belgesini açıkladı. 

Kılıçdaroğlu’nun sunuş konuşmasının ardından sözü Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu, Hakan Kara, Refet S. Gürkaynak ve Hacer Foggo gibi uzmanlar ve bilim insanları aldı. Bu isimlerin konuşmasının ardından tekrar mikrofonu alan Kılıçdaroğlu, Altılı Masa liderlerine övgü dolu sözler sarfetti. 

Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa üyesi partilerinin liderlerine yönelik ifadeleri şu şekilde:

Türkiye için kalbi atan 6 vatansever liderin masasıdır o”

“Size ana muhalefet partisinin lideri olarak seslenmiyorum. Kuracağımız güç birliğinin parçası olarak söylüyorum. Bir de bizim siyasal birlikteliğimiz var tabii yani Altılı Masa. Türkiye için kalbi atan 6 vatansever liderin masasıdır o. Zorbalığa direnen, her türlü kara propagandaya direnen altı lideriz biz.

Türkiye için kenetlendik. Halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik. Biz altı lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Anayasamız hazır. Ekiplerimiz, kadrolarımız gece gündüz ortak bir program için çalışıyorlar. Bizim siyasi, ahlaki ve vicdanı birlikteliğimiz.”

Meral Hanım merttir

“Meral Hanım’ın partisini kurarken nasıl bir mücadele verdiğini ben çok iyi biliyorum. Meral Hanım merttir.”

Temel Bey bilgedir ve cesurdur

“Temel Bey bu Altılı Masa’yı kurarken sırtına nasıl bir yük yükleneceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Ama Temel Bey bilgedir ve cesurdur.”

Ahmet Bey ile vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik

“Ahmet Bey ile vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Onun deneyimi ve entelektüel birikimi bize her türlü katkıyı sağlayacak.”

Ben Gültekin Beyde Menderes ve Demirel’in gençliğini, onların ruhunu görüyorum.

Ali Babacan’ın uygulama tecrübesini ve başarısını biliyorum

“Ali Babacan’ın uygulama tecrübesini ve başarısını biliyorum. Altını çiziyorum; bütün dünya da bu gerçeği biliyor. Özetle bu zaferi, iyi cesur ve yürekli insanlar kazanacak.”

“Türkiye dahil dünyanın her yerinden işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle bunun için buluştum. Altılı Masa’yı oluşturan partilerimizin de çok iyi kadroları var. Bu değerli insanlarla birlikte çalışıyoruz. En iyileri bulmak yetmez onların elini güçlendirmek de gerekir. Bu köklü değişimi gerçekleştireceğiz. Kimse korkuyla uyanmayacak. Yönetenler gelip geçecek ama ülke bir daha asla savrulmayacak. Bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak değil kuracağımız büyük güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum. Bu zaferi iyi, cesur ve yürekli insanlar kazanacak.”

Vizyon toplantısında öne çıkan diğer açıklamalar şu şekilde:

“Seyahatlerimde ve sonrasında 70 değerli isimle görüştüm. Onları güç birliğine katılmaları için davet ettim. Bu değerli 70 kişi Türkiye için 24 saat çalışan bir güç birliği olacak.”

“Bilimsel, teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım. Türkiye’nin kapsamlı bir yön haritası oluşturmasına yardımcı olacağım.”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Ekonomik ihtiyaç ve öncelikleri gözeterek 2023 bütçesini yeniden yapacağız.” “Şatafata ve israfa son vereceğiz.” “Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere, Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız.”

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo: “CHP iktidara gelirse insanlar sosyal yardım hakları için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak” “Biz bu ülkeyi kadınların sevgisi, yoksulluğa ve yoksunluğa isyanı ile yöneteceğiz”

- Advertisment -