Ana SayfaHaberlerWagner’in başına Prigojin'in 25 yaşındaki oğlu mu geçiyor?

Wagner’in başına Prigojin’in 25 yaşındaki oğlu mu geçiyor?

Yevgeni Prigozhin'in destekçileri, onu yakın zamanda St. Petersburg'daki mezarı başında "Rusya'nın vatansever bir kahramanı olarak" andı. Prigojin'in servetinin ruble bazında milyarlarla, hatta trilyonlarla hesaplanabileceği iddia ediliyor. Prigojin'in Batı yaptırımlarına rağmen, Rusya'nın Ukrayna'nın işgalinden önce de doğal kaynaklardan önemli miktarda gelir elde ettiği bildirildi. Wagner Grubu, kuruluşundan bu yana Suriye, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan, Mali, Mozambik ve Ukrayna dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor.

Yevgeni Prigojin’in 25 yaşındaki oğlu Pavel’in, babasının 100 milyon dolara yakın serveti ve mülkleri de dâhil olmak üzere Wagner Grubu’nun liderliğini devralması bekleniyor.

Pavel’in, Wagner Grubu’nun Ukrayna’daki operasyonlara geri dönmesiyle ilgili Rus Ulusal Muhafız Teşkilatı Rosgvardia ile görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.




Pavel, babasının St. Petersburg’daki mezarı başındaki anmada görülmüştü

Yevgeni Prigojin, Rus ordusuna karşı isyan girişimi başarısızlıkla sonuçlandıktan iki ay sonra, Ağustos ayında Moskova yakınlarında bir uçak kazasında öldü. Kazanın nedeni hala araştırılıyor.

Telegram’da paylaşılan bir belgeye göre, Yevgeni Prigojin’in Mart ayında düzenlenen vasiyetinde mirasının büyük kısmını oğlu Pavel’e bıraktığını görülüyor. Bu mirasa Wagner Grubu, yaklaşık 100 milyon pound para, St. Petersburg’da üç katlı bir ev, dokuz anonim şirket, ve ailenin catering imparatorluğu dâhil.




Yevgeni Prigojin, eşi ve kızıyla

Annesi ve ablasıyla birlikte babasının ticari girişimlerinde çeşitli roller alan Pavel Prigojin, Rus eliti arasında ayrıcalıklı bir yer buldu. Pavel’in, Wagner’le bağları olduğu iddiasıyla ABD tarafından yaptırım uygulanan Lakhta Plaza ile de ilişkileri var. Suriye’de Wagner birliklerinin yanında savaşan Pavel, verdiği hizmetler nedeniyle grubun “kara haç” ödülünü kazanmıştı.

Wagner Grubu içerisinde Prigojin ailesine sadık olanlar arasında, liderliğini üstlenmesi halinde Pavel’in babasının mirasını sürdüreceğine dair beklentiler var. Ancak Pavel, aralarında ABD, İngiltere ve Kanada’nın da bulunduğu birçok ülkeden yaptırımlarla karşı karşıya.

Pavel’in ölmesi halinde mirasın Yevgeni Prigojin’in dul eşi Lyubov’a, Pavel’in iki kız kardeşine ve Pavel’in çocuğu olduğuna inanılan bir torununa kalacağı bildiriliyor. Pavel’in, büyükannesi Violetta da dahil olmak üzere ailenin geçimini sağlamaktan sorumlu olduğu söyleniyor.

Vasiyetnamenin Pavel tarafından kabul edildiği, ancak aile içindeki anlaşmazlıkların vasiyetnamenin şartlarında zorluklara yol açabileceği öne sürüldü.




 “Putin’in şefi” olarak bilinen Prigojin, ülkenin en büyük catering şirketinin sahibiydi

Yevgeni Prigozhin’in destekçileri, onu yakın zamanda St. Petersburg’daki mezarı başında “Rusya’nın vatansever bir kahramanı olarak” andı. Prigojin’in servetinin ruble bazında milyarlarla, hatta trilyonlarla hesaplanabileceği iddia ediliyor. Prigojin’in Batı yaptırımlarına rağmen, Rusya’nın Ukrayna’nın işgalinden önce de doğal kaynaklardan önemli miktarda gelir elde ettiği bildirildi.

Wagner Grubu, kuruluşundan bu yana Suriye, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan, Mali, Mozambik ve Ukrayna dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde insan hakları ihlalleriyle suçlanıyor.

- Advertisment -