Ana SayfaHaberlerX’ten (Twitter) Türkiye atağı: İstanbul’da temsilcilik açtı. Ama temsilci İrlanda’da yaşayan Barry...

X’ten (Twitter) Türkiye atağı: İstanbul’da temsilcilik açtı. Ama temsilci İrlanda’da yaşayan Barry Murphy

Bakan Uraloğlu, X’in (Twitter) Türkiye’de temsilcilik açtığını duyurdu, “Doğrudan yaptırımlar uygulama noktasında ciddi bir kazanım elde etmiş olduk” dedi. Ancak Levent’te Kanyon Blok’ta ofis tutan şirketin temsilcisi, ülkesi İrlanda’da yaşayan Barry Murphy oldu. Siber hukuk uzmanı Yaman Akdeniz: “Bulursanız alırsınız :)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, X’in (Twitter) Türkiye’de temsilcilik kurduğunu açıkladı.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğü sonucu sosyal medya platformu X’in Türkiye’de temsilciliği kuruldu. X, artık İstanbul merkezli temsilciliği ile Türkiye’de faaliyetlerini sürdürecek” mesajını paylaşan Uraloğlu, konuyla ilgili açıklamasında da şunları söyledi:

“Temsilci atanmamasından sonra biz reklam yasağı koyduk. Nispeten bu tedbir etkili oldu. Biz bant daraltma kararı aldık ve kendilerine bunu ilettik. Nisan ayının sonuna doğru İstanbul’da bir şirket kurdular, resmi muhatabımız haline geldiler. Hem Türkiye’de vergi ödeme noktasında hem de doğrudan yaptırımlar uygulama noktasında ciddi bir kazanım elde etmiş olduk.”

“Bulursanız alırsınız”

Ancak Ticaret Sicil Gazetesi’nde X’in temsilciliği için İstanbul Levent’te Kanyon Blok’ta kurulan şirketin temsilcisinin, ülkesi İrlanda’da yaşayan Barry Murphy olduğu bilgisi yer alıyor.

Siber hukuk uzmanı Yaman Akdeniz, şu mesajı paylaştı:

“Mevcut şirketin adı X İSTANBUL İNTERNET İÇERİK HİZMETLERİ Ltd. Şti. şeklinde değişti. Sermayesi 10 bin TL’den 100 milyon TL’e çıktı. X Corp. (ABD) temsilci müdür olarak atanmış. Tüzel kişi adına da İrlanda’da ikamet eden Barry Murphy hareket edecek. Bulursanız alırsınız :)”

- Advertisment -