Ana SayfaHaberlerDünya“Yabancı ajan” ilân edilen Putin muhalifi, savaş karşıtı Rus gazeteci Mikhail Zygar,...

“Yabancı ajan” ilân edilen Putin muhalifi, savaş karşıtı Rus gazeteci Mikhail Zygar, eşcinsel olduğunu açıkladı; sevgilisiyle Portekiz’de evlendi

Geçen hafta Putin rejimine yönelik eleştirileri ve savaş karşıtı yorumları nedeniyle Rusya devleti tarafından “yabancı ajan” ilan edilen muhalif gazeteci Mikhail Zygar, eşcinsel olduğunu açıkladı. Zygar, Ukrayna’nın işgaline karşı olduğu için Rusya’yı terk etmek zorunda kalan Rus aktör Jean-Michel Scherbak ile Portekiz’de evlendi. Mikhail Zygar, Ukrayna’nın işgalinin başladığı günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile bir söyleşi gerçekleştirmiş ve tepki çekmişti.

41 yaşındaki muhalif Rus gazeteci Mikhail Zygar, eşcinsel olduğunu açıkladı ve Rus aktör sevgilisi Jean-Michel Scherbak ile Portekiz’de evlendi. Evli çift, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kamuoyunda sert bir şekilde eleştirdikleri ve işgali kınayan online bir kampanya başlattıkları için Rusya’yı terk etmek zorunda kalmıştı.

Mikhail Zygar, Rusya’da bağımsız bir haber kanalı kurmuş, kanal işgalin başlamasıyla kapatılmıştı. Zygar, Putin’in yakın çevresi hakkında detaylı kitaplar ve içerikler üreten, 2000’lerden beri Rusya’nın insan hakları ihlallerini araştıran ve belgeleyen muhalif bir gazeteci. Zygar, çalışmaları nedeniyle birçok kez tehdit edildi, haberleri nedeniyle dövüldü.

Zygar, en son Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile bir söyleşi yapmış ve Ukrayna liderinin Rusça bir söyleşi aracılığıyla Rus halkına seslenmesini sağlamıştı.

- Advertisment -