Ana SayfaHaberlerYabancı sermayeli insan hakları eylem planımız oluyor da...

Yabancı sermayeli insan hakları eylem planımız oluyor da…

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu: “Yabancı sermayeli insan hakları eylem planımız oluyor da, tek sesli medya dayatması karşısında bağımsız gazetecilik yapanların yabancı fonlardan faydalanmaları neden sorun oluyor? Türkiye’yi Putin’in Rusya’sına çevirmeye çalışanlar dışında rahatsızlık duymak ancak bilinen yaygın yabancı fobisi ile izah edilebilir.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Serbestiyet’in de aralarında bulunduğu bazı haber siteleri ve sivil toplum kuruluşlarının yurtdışı kaynaklı kurumlardan aldığı fonların tartışma konusu olması üzerine sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir dizi paylaşımda bulundu.

İktidarın bu konuda ikiyüzlü davrandığını belirten Yeneroğlu’nun paylaşımında yer verdiği ifadeler şu şekilde:

“Yabancı sermaye için yalvaran iktidar, yabancı sermayeli kamu projeleri, hatta yabancı sermayeli savunma sanayimiz ve insan hakları eylem planımız oluyor da, tek sesli medya dayatması karşısında bağımsız gazetecilik yapanların yabancı fonlardan faydalanmaları neden sorun oluyor?

“Siyasetlerini bile büyük oranda kayıtdışı finanse edenlerin hesap vermezlik rejimi sürsün, ayağa düşmüş yolsuzlukların hesabı sorulmasın, sıradanlaşmış hukuksuzluklar sorgulanmasın, tek seslilik devam etsin ve bültenciliğe razı olmayan gazeteciler acından ölsün dışında mesele ne?

“İktidarın mağdur ettiği gazetecileri bir de hedef göstermesi trajikomik”

“Ülkemizde tarafsız yayın yapmak isteyen gazeteciler oluşturulan otoriter baskı karşısında içerde fon bulamamaları sebebiyle yabancı fonlardan bağış kabul etmek zorunda kalmış olmaları karşısında iktidar utanması gerekirken bir de mağdur ettiklerini hedef göstermesi trajikomik.

“Tamamen iktidara bağlı ve iktidar partilerinin bülteni gibi yayın yapan birçok medya kuruluşu halkın sırtından fonlanırken her şey iyi ama dışardan üç kuruş fon alıp onurlu gazetecilik yapmak suç!?

“Ve maalesef bu klasik otoriter rejim hülyasının alıcısı da çok…

“Onurlu gazetecilik yapanlar, aldıkları her kuruşun hesabını devletin ilgili kurumlarına verdiğine göre sorun ne?

“Gazeteciliğin namusunu kurtarma derdinde olan, özgür ve bağımsız gazetecilik yapan, bu çerçevede fonlardan istifade edip halkın doğru haber alabilmesi için onurlu gazetecilik yapanlar, aldıkları her kuruşun hesabını ilgili devlet kurumlarına verdiğine göre sorun ne?

“Yabancı vakıflardan açık ve şeffaf biçimde bağış kabul etmek kötü bir şey değil.

“Türkiye’yi Putin’in Rusya’sına çevirmeye çalışanlar dışında rahatsızlık duymak ancak ya bilinen ilkellik veya yine bilinen yaygın yabancı fobisi ile izah edilebilir.

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan daha ileri beşinci kol faaliyeti nasıl olur?”

“Beşinci kol faaliyeti derken bugün anayasal düzene ve kamu menfaatine karşı beşinci kol faaliyeti gösterenler ortada…

“Vatandaşın vergileriyle bir partinin basın bürosu gibi faaliyet gösteren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan daha ileri beşinci kol faaliyeti nasıl olur?

“Az buçuk ciddi olsalar, çeyrek basiret, yarım ferasete sahip olsalar, Batı ülkelerindeki marjinal ırkçı hareketlere benzer açıklamalardan utanırlardı.

“Devlet yönetmek ciddiyet gerektirir”

“En azından kullandıkları dilin demokratik bilinçten ve devlet ciddiyetinden ne kadar uzak olduğunu anlamaları sağlanabilirdi.

“Dışardan fonlanan faaliyetler madem beşinci kol faaliyeti, bu durumda Türkiye’nin yabancı ülkelerde fonladığı binlerce okul, cami ve sivil projelere ilgili ülkelerde beşinci kol faaliyeti diyen marjinal siyasetçilere ne cevap vereceksiniz?

“Devlet yönetmek ciddiyet gerektirir.”

- Advertisment -