Ana SayfaHaberler"Yağmacı" diye gözaltına alınmıştı, karakolda öldü...

“Yağmacı” diye gözaltına alınmıştı, karakolda öldü…

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Hatay'da hırsızlık ve yağma iddiasıyla Altınözü Jandarma Komutanlığı’nca gözaltına alınan genç yaşamını yitirdi. Gencin gözaltında uğradığı işkence nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Hatay’da hırsızlık ve yağma yaptığı iddia edilen kişiler gözaltına alındı. Söz konusu kişiler ifadelerinde, Sabri Güreşçi denilen şahsın kendileriyle beraber hareket ettiğini belirttiler.

İtiraz üzerine gözaltına alındı

Jandarma önceki gün Güreşçi ailesinin Büyükburç Mahallesindeki evlerine giderek Sabri Güreşçi’yi gözaltına almak istedi. Kardeş Ahmet Güreşçi’nin itirazı üzerine o da gözaltına alınarak Altınözü Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Aileleri de arkalarından gitti. Bahçede bekleyen aile, akşam saat 19.30 civarında battaniye içerisinde birinin çıkarıldığını fark etti. Hastaneye giden aile, çocuklarının acil olarak götürüldüğünü ve vefat ettiğini öğrendi. Yüzünde ve vücudunda ağır darp izleri olduğunu belirlenen Ahmet Güreşçi’nin Altınözü Jandarma Komutanlığı’da uğradığı işkence nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Jandarma: Kafasını duvara vurdu

Jandarmanın iddiasına göre ise kendilerine direnç gösteren Ahmet Güreşçi kafasını duvarlara vurdu. Konuyla ilgili Altınözü Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Ön otopsi raporu da Ahmet Güreşçi’nin Altınözü Jandarma Komutanlığı’nda işkenceye uğradığını doğruladı. Burnunda kırıklar olduğu, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanmalar olduğu belirtilen raporda beyinde de kanama olduğu tespit edildi.

- Advertisment -