Ana SayfaHaberlerDünya“Yahudi, eşcinsel ve üniversite mezunuyum” diyerek yalan söyleyen Cumhuriyetçi Kongre üyesinin istifası...

“Yahudi, eşcinsel ve üniversite mezunuyum” diyerek yalan söyleyen Cumhuriyetçi Kongre üyesinin istifası isteniyor

8 Kasım 2022’de ABD New York eyaletini temsilen Temsilciler Meclisi’ne seçilen Cumhuriyetçi George Santos’un kampanya boyunca kullandığı CV’sinin sahte olduğu anlaşıldı.

Santos, Ukrayna ve Yahudi kökenli bir Brezilyalı olduğunu söyledi, Ukrayna ve Yahudilikle bir alakası olmadığı ortaya çıktı. New York Üniversitesi ve Baruch Üniversitesi’nden lisans, yüksek lisans eğitimi aldığını söyledi, lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Eşcinsel olduğunu söyledi, 2019’a kadar bir kadınla evli olduğunu sakladığı ortaya çıktı. Goldman Sachs gibi şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalıştığını söyledi, çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

34 yaşındaki George Santos, Kongre’de göreve başlayıp yemin ederken eliyle beyaz üstünlükçülerin sembolü olan işareti yaptı, Kongre’deki radikal sağcılarla samimi görüntüler verdi. Gazeteciler, Demokratlar ve New York’taki yerel Cumhuriyetçi parti yetkilileri George Santos’u istifaya çağırmaya devam ediyor. George Santos’un istifa edip etmeyeceğini soran gazeteciye “Etmeyi düşünmüyorum” dediği ve hemen ardından Kongre’deki ofisine girerken ayağının kaydığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

- Advertisment -