Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiYapay zekada isyan çıktı. 500 çalışan ChatGPT yönetimini istifaya çağırdı: “Yoksa Microsoft’a...

Yapay zekada isyan çıktı. 500 çalışan ChatGPT yönetimini istifaya çağırdı: “Yoksa Microsoft’a geçeriz”

Yüzlerce OpenAI çalışanı, şirketin CEO’su Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasıyla başlayan ve Altman’ın Microsoft tarafından işe alınmasıyla sona eren çalkantılı bir hafta sonunun ardından ChatGPT şirketinin yönetim kurulunu istifaya çağırdı, aksi halde istifa edeceklerini açıkladı.

Şirketin yönetimine yazılan ve 500’den fazla çalışanın imzaladığı mektupta, OpenAI yönetim kurulu Altman’ın kovulmasını kötü idare etmekle suçlanıyor:

“Eylemleriniz OpenAI’yi denetlemekten aciz olduğunuzu açıkça ortaya koydu Misyonumuz ve çalışanlarımız için yetkinlik, muhakeme ve özenden yoksun kişiler için ya da bu kişilerle çalışamayız.”

Çalışanlar ayrıca, yönetim kurulu istifa edip Altman’ı ve Cuma günü yönetim kurulu tarafından görevden alınan eski OpenAI başkanı Greg Brockman’ı görevlerine iade etmezse, Altman’ın ardından Microsoft’a geçeceklerini söylüyor:

“Microsoft, tüm OpenAI çalışanları için pozisyonlar olduğu konusunda bize güvence verdi”

Mektubun imzacıları arasında Cuma günü itibariyle yönetim kurulu tarafından Altman’ın geçici halefi olarak atanan Mira Murati’nin yanı sıra OpenAI’nin kurucu ortağı, baş bilim adamı ve yönetim kurulu üyesi olan ve Altman’ın görevden alınmasında rol oynadığı yaygın olarak bildirilen Ilya Sutskever de bulunuyor. Murati’nin terfisi, canlı yayın şirketi Twitch’in 40 yaşındaki kurucu ortağı Emmett Shear’in geçici CEO olarak atanmasıyla gerçekleşti.

Pazartesi günü, mektubun ortaya çıkmasıyla birlikte Sutskever X’te bir özür mesajı yayınlayarak, Altman ve yönetim kurulu arasında yapay zeka gelişiminin hızı ve kapsamı konusunda yaşanan gerginlikler etrafında dönen liderlik krizine katkısını kabul etti.

“Yönetim kurulunun eylemlerine katıldığım için derin pişmanlık duyuyorum. Asla OpenAI’ye zarar verme niyetinde değildim. Birlikte inşa ettiğimiz her şeyi seviyorum ve şirketi yeniden bir araya getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Sutskever’in X’e gönderdiği mesajın ardından Altman da bu özrü alıntılayarak üç kalp emojisiyle paylaştı. 

- Advertisment -