Ana SayfaHaberlerYargıtay Başkanlığı seçimi 4’üncü tura kaldı: AYM üyeleri için suç duyurusunda bulunan...

Yargıtay Başkanlığı seçimi 4’üncü tura kaldı: AYM üyeleri için suç duyurusunda bulunan 3. Ceza Dairesi’nin başkanı da aday

Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin ilk üç turunda beş adaydan hiçbiri salt çoğunluk olan 175’e ulaşamadığı için seçim yarın en çok oy alan üç adayın katıldığı dördüncü turla devam edecek. Üçüncü turda 4 yıllık görev süresi dolan ve yeniden aday olan mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 110, Can Atalay kararıyla ilgili çıkan krizde AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin başkanı Muhsin Şentürk ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez de 96’şar oy alarak dördüncü tura kaldı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın dört yıllık görev süresinin dolması nedeniyle bugün (25 Mart) Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimin ilk üç turunda beş adaydan hiçbiri salt çoğunluk olan 175’e ulaşamadı. Seçim, yarın en çok oy alan üç adayın yarışacağı dördüncü turla devam edecek.

348 üyeden 339’unun katıldığı ilk tur oylamada Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 88, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 50, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 70, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 71, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 47 oy aldı.

İkinci tur oylamada Akarca 82, Albayrak 46, Şentürk 74, Kerkez 94, Tuncal ise 36 oy aldı.

Üçüncü tur oylamasında ise Akarca 110, Albayrak 22, Şentürk 96, Kerkez 96, Tuncal 10 oy aldı.

Mehmet Akarca, Muhsin Şentürk ve Ömer Kerkez yarınki dördüncü tura kalan adaylar oldu.

Dördüncü ve beşinci tur oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa seçim, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

- Advertisment -