Ana SayfaHaberlerYargıtay; Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran'ın hapis cezalarını onadı

Yargıtay; Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran’ın hapis cezalarını onadı

Yargıtay, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği Kampanyasına katıldığı için yargılanıp ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan gazeteciler Ayşe Düzkan, Ragıp Duran, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Hüseyin Aykol hakkındaki kararını açıkladı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran’a verdiği 1 yıl 6 aylık hapis cezasını onadı. Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Hüseyin Aykol’un hapis cezalarını ise bozdu.

Özgür Gündem Yargılamaları nasıl başlamıştı?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası 3 Mayıs 2016’da başlayıp 7 Ağustos 2016’da sona erdi.

Kampanyaya katılan 56 nöbetçi yayın yönetmeninden 49’una soruşturma açıldı, 11 takipsizlikle sonuçlandı, 38 dosya davaya dönüştü.

38 nöbetçi yayın yönetmeni Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 7/2 maddesi (Terör örgütü propagandası yapmak) ve 6/2 maddesini (Terör örgütlerinin bildiri veya açıklamalarını basma veya yayınlamak) ihlalden hakim karşısına çıktı.

Kaynak: Bianet

- Advertisment -