Ana SayfaHaberlerYasaklı yola giren tır bir aileyi yok etti: Aynı yolda her yıl...

Yasaklı yola giren tır bir aileyi yok etti: Aynı yolda her yıl tırlar terör estiriyor

12 Mart’ta Ramazan’ın ilk iftarı için Florya’ya giden Recep Aytekin, annesi Güler Rukiye, eşi Sultan ve kızı Merve’nin içinde bulunduğu otomobilin üzerine 4 metre yükseklik uyarısını dikkate almayıp köprüye sıkışan TIR devrildi. Araçtaki tüm aile fertleri hayatını kaybetti. Recep Gültekin'in kuzeni: “Adam katliam yaptı, haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.” TIR’ların köprü altından geçişi yasak. Yol boyunca 4 metre yükseklik uyarıları var. Aynı köprüde ve yolda neredeyse her yıl benzer bir olay meydana geliyor.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan Yeşilköy sahil yolunda seyir halinde olan bir TIR üst geçide çarparak yanında seyreden başka bir aracın üzerine devrildi.

12 Mart tarihinde gerçekeleşen olayda, TIR’ın üzerine devrildiği araçtaki 4 kişi hayatını kaybetti.

Ailesiyle Ramazan’ın ilk iftarı için Florya’ya gidiyordu

Kazada can veren Recep Aytekin, İSTOÇ’ta ev eşyaları satan bir mağazanın sahibiydi ve Ramazan’ın ilk gününde ailesiyle birlikte Florya Sosyal Tesisleri’ne iftar yapmaya gidiyordu.

Otomobilde Recep Aytekin’in annesi Güler, eşi Sultan ve kızı Merve Aytekin vardı.

Saat 18.30 civarında Bakırköy’e bağlı Yeşilyurt Rauf Orbay Caddesi’nde Havuzlu Kavşağı’nda köprünün altından geçtikleri sırada 34 ER 260 plakalı kâğıt yüklü bir TIR köprüye çarparak üzerlerine devrildi.

Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri, Recep Aytekin, annesi Güler Rukiye Aytekin, eşi Sultan Aytekin ve kızı Merve Aytekin’in cansız bedenlerini TIR’ın altından çıkarttı.

Davutoğlu’nun çalışma arkadaşının aile üyeleriydi

Hayatını kaybeden Aytekin ailesi mensupları aynı zamanda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından Mehmet Aytekin’in aile bireyleriydi.

TIR şoförü: “Köprüyü daha önce de kullandım, neden böyle oldu anlamadım”

Polis ekipleri kazaya sebep olan 49 yaşındaki TIR şoförü Mehmet Fettahoğlu’nu  yakalayarak gözaltına aldı.




Mehmet Fettahoğlu

Fettahoğlu Emniyet’teki sorgusunda “Kavşakta bulunan 4 metre üstü araçlara mecburi yön tabelasını gördüm ancak aracım 3.80 metre olduğundan yüksekliği dikkate almadım ve mecburi istikameti kullanmadım” dedi ve yoldan daha önce sorunsuz şekilde geçtiğini söyledi.

TIR şoförü ‘birden fazla kişiyi taksirle öldürme’ suçlamasıyla tutukladı

Emniyet’teki sorgusunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkartılan Fettahoğlu ‘birden fazla kişiyi taksirle öldürme’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı TIR 4 yıl önce yine aynı köprüde sıkışarak yan yatmış

4 kişinin ölümüne neden olan 34 ER 260 plakalı TIR ile ilgili ise kan donduran bir ayrıntı ortaya çıktı. Aynı TIR’ın 23 Nisan 2019 günü de kâğıt yüküyle aynı köprüde sıkışarak yan yattığı, kazada TIR şoförü Osman Fırat’ın hafif şekilde yaralandığı ama herhangi bir can kaybı meydana gelmediği öğrenildi.

Köprüde defalarca kez TIR kazası yaşanmış

Aynı köprüde 29 Nisan 2023 tarihinde yine benzer bir kaza yaşanmıştı. TIR  köprüye çarpmış ve TIR’ın dorsesi o sezon Anadolu Efes’te oynayan Bryant Dunston’ın kullandığı otomobilin üzerine devrilmişti. Ünlü basketbolcu kazayı şans eseri yaralı olarak atlatmıştı.

Yine 14 Kasım 2023 günü üzerinde 4 Togg bulunan 34 KM 7094 plakalı TIR seyir halindeyken köprüye çarpmıştı. İki araca da çarpan TIR askıda kalmıştı. Kazada TIR’da bulunan 3 Togg da hasar almıştı.

Hayatını kaybedenler toprağa verildi: “Adam katliam yaptı, haklarımızı sonuna kadar kullanacağız”

Olayda hayatını kaybeden Aytekin ailesine mensup 4 kişi Eyüpsultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde ANKA’ya konuşan Recep Aytekin’in kuzeni Sabri Gültekin şunları söyledi:

“Bizi aradılar. Gelmeye çalıştım, trafik kilitlenmiş vaziyette olduğu için gelemedim. Arabayı geride bir yere bıraktım. Koşarak geldim. Geldiğimde zaten şok oldum. Hatta büyük oğlu da bacağı ağrıyor diye gitmemiş. Elhamdülillah o kurtuldu. Adam katliam yaptı. Kanunlara da uymadı. Biz zaten bunun böyle kalmasını da istemiyoruz. Bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bir aile yok oldu.”

- Advertisment -