Ana SayfaHaberler6 yaşındaki Nahide için kalp bulundu

6 yaşındaki Nahide için kalp bulundu

 

6 yaşındaki Nahide Reçber, yaklaşık 9 aydır kalp nakli için bekliyordu. Mart 2015'te geçirdiği zatürre sonrası kalp yetmezliği çeken Nahide, Türkiye'de acil bekleyenler listesinin birinci sırasındaydı. Aranan kalp nihayet bulundu. Nahide'yi yeniden hayata bağlayacak organ, Tekirdağ Çorlu'dan uçakla geliyor.

 

Ankara’daki Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yatan Nahide şu anda ameliyathanede. Naklin yaklaşık 1,5 saat sonra başlaması bekleniyor. Ekibin başında başhekim Profesör Mustafa Paç var. Paç, ameliyatın riskli bir ameliyat olduğunu; ameliyatı 20 kişilik bir ekibin gerçekleştireceğini söyledi. Profesör Paç, ameliyatın 4 saat sürebileceğini ifade etti.

 

Nahide’yi bu noktaya getiren geçirdiği zatürre. Küçük kız, Van 100. Yıl Hastanesi’ndeki tedaviden  3-4 gün sonra yeniden rahatsızlanmaya başladı ve zatürre kaynaklı kalp yetmezliği teşhisi konuldu. 

 

Kalbindeki sıkıntı nedeniyle 15 gün önce yapay kalp ameliyatı yapılan Nahide'nin Nahide'nin 1-1,5 ay gibi sürede mutlaka nakil olması gerektiğini söylemişti.

 

Kaynak:  Al Jazeera 

- Advertisment -