Ana SayfaHaberlerAğrı Kongresi Antalya'da düzenlenecek

Ağrı Kongresi Antalya’da düzenlenecek

Türkiye'de Algoloji alanında uzmanlaşmış doktorları çatısı altında buluşturan Türk Algoloji – Ağrı Derneği Uluslararası Katılımlı 15. Ulusal Ağrı Kongresini 15 – 18 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya'da düzenleyecek.

Algoloji ya da ağrı tedavisi dalı ülkemizde  2011 yılından itibaren eğitim kurumlarında Algoloji Bilim Dallarında eğitimi verilen bir meslek grubu. Bu kurumlardan diploma alan Algolog uzmanlar tedavisi zor olan süreğen ağrılı hastalarımıza hizmet vermekte. Algoloji Derneği tarafından düzenlenecek olan kongrede Algoloji uzmanları olarak Türkiye'den ve dünyadan, konularında söz sahibi olan konuşmacıların yer aldığı eş zamanlı olarak birçok salonda ilerleyen bilimsel oturumlarda; baş-boyun ve bel ağrıları, pelvik ağrılar, çocuk ve yaşlılarda ağrı değerlendirilmesi ve tedavisi, kanser hastalarında ağrı tedavisi, girişimsel yöntemler, opoid kullanımı, kullanılan ilaçların suistimali  gibi birçok konuda oturumlar düzenlenecek.

Bu yıl kongrede kas iskelet sistemi hastalıkları, nöropatik ağrı, gebelikte ağrı tedavisi, kronik ağrıda yaşam kalitesi, radyasyon güvenliği gibi birçok konunun ayrıntılı olarak sunulduğu geliştirme kursları ve alanında deneyimli eğitmenler tarafından katılımcıların bire-bir uygulama yapabileceği bir formatta planlanan,  boyun-bel-kalça-omuz ve diz bölgesine uygulanan Ultrason Eşliğinde Enjeksiyon Kursu ile başlayacak.

Yabancı konuşmacılardan Fabio Antonaci- baş ağrıları,Jean-Pierre Van Buyten -opioidler ve nöromodulasyon, İsmail Gültüna- spinal kord stimülasyonunda gelişmeler, Eric Buchser başarısız bel cerrahisi sendromunda tedavi seçenekleri ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşacak ayrıca Anesteziyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Omurga Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Nöroloji, Psikiyatri, Onkoloji gibi farklı disiplinler de  bir araya gelecek.

  • Türk Algoloji – Ağrı Derneği tarafından 15 – 18 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türk Algoloji – Ağrı Derneği Uluslararası Katılımlı 15. Ulusal Ağrı Kongresi'nde algoloji uzmanları kendi kurumlarında yaptıkları araştırma sonuçlarını bildiri olarak sunacaklar ve başarılı bulunan bildiriler ödüllendirilecek.
- Advertisment -