Ana SayfaHaberlerAlman sanatçı Connor, Suriyeli aile ile yaşadıklarını anlattı

Alman sanatçı Connor, Suriyeli aile ile yaşadıklarını anlattı

 

“Yorucu ama karşılığı daha büyüktü…”

Evinde Suriyeli bir aileyi ağırlayan Alman ses sanatçısı Sarah Connor, tecrübesini bu ifade ile özetliyor. 35 yaşındaki Connor, 2015’in sonunda Berlin’deki evinde Suriyeli bir aileyi ağırlamıştı. Alman sanatçı, ailenin kendi evinden ayrılmasının ardından bu tecrübeyi Almanya’da yayın yapan Radio Bremen’e değerlendirdi.

 

Connor, Suriyeli aile evinde kaldığı sürede, çocukları okuldan döndükten sonra her gün onlarla dışarı çıktığını anlattı. Oyuncaklarını, ilk başta ailenin çocuklarıyla paylaşmayı reddeden 4 yaşındaki oğlunun ise ayrılan aileyi en çok soran kişi olduğunu belirtti.

 

Ailenin kendisi için aynı evde yaşayan kardeşler ya da arkadaşlar gibi olduğunu söyleyen Connor, onların ayrılması ile evin sakin bir ortama büründüğünü, ayrılığın göz yaşlarıyla olduğunu anlattı. Connor, Suriyeli ailenin, eve ilk taşındığında adapte olmaya zorlanan 3 çocuğunun da, ayrıldıkları sırada çok üzüldüklerini ifade etti.

 

İlk başta ailenin 5 çocukla beraber evine geldiğini anlatan Connors, "Daha sonra ailenin başka çocuklarının da olduğu ortaya çıktı ve sonunda aile bireylerinin sayısı 9’a çıktı" dedi. Alman sanatçı, bunun bazen yorucu olduğunu ve bundan dolayı, Suriyeli ailenin kendi evine gitmek zorunda kaldığını aktardı.

 

“En sonunda aile 9 kişi oldu. Evde her zaman birileri vardı. Yalnız kalmak hiç mümkün olmuyordu” diye konuşan Connors, Suriye’nin Halep kentinden gelen aile ile çok derin bir ilişki kurduğunu belirtti. Her şeye rağmen bu tecrübeyi bir daha denemek istediğini ifade eden Connor “sarf ettiği emeğin karşılığında çok daha büyük bir şey” elde ettiğini anlattı.

 

Ailenin kendi evine yakın bir yere taşındığını ve hâlâ onlarla görüşüp beraber yemek yediklerini anlatan Alman sanatçı, onların kendisine “Sarah neredesin? Ne zaman geri dönüyorsun? Seni özledik” şeklinde mesajlar attığını kendisinin de “Sarah çalışıyor. Uçakla gidiyor ve La La La diye şarkı söyleyip geri dönecek” diye cevap yazdığını anlattı.

 

Kaynak:Huffington Post Arabic

- Advertisment -