Ana SayfaHaberlerYaşamAltın Kelebek’te iki ödül kazanan Mabel Matiz’in teşekkür konuşmasına sansür uygulandı

Altın Kelebek’te iki ödül kazanan Mabel Matiz’in teşekkür konuşmasına sansür uygulandı

Yılın en iyilerinin okurlar tarafından belirlendiği Pantene Altın Kelebek Ödül Gecesi’nde “En İyi Klip” ve “En İyi Erkek Şarkıcı” ödüllerine layık görülen Mabel Matiz, banttan yayınlanan teşekkür konuşmasında yayıncı kuruluşun sansürüne uğradı.

Geçtiğimiz hafta YKS sınavında Türkçe sorusuna konu olan, sonrasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün ‘milli ve ahlaki değerlere aykırılık’ gerekçesiyle soruları hazırlayanlar hakkında soruşturma başlattığı müzisyen Mabel Matiz dün gerçekleştirilen Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde iki ödül birden kazandı. Okurların oylarıyla belirlenen “En İyi Klip” ve “En İyi Erkek Şarkıcı” kategorilerindeki  ödüllerin sahibi olan Matiz’in banttan yayımlanan teşekkür konuşması yayıncı kuruluşun sansürüne uğradı.

Mabel Matizin konuşmasının tamamı şu şekildeydi:

“Herkese Merhaba… Bu güzel ödülle beni onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Hayatta da aşkta da müzikte de sınırlara, insan icadı kategorilere takılmamak ve andaki ödülümüzün tadını çıkarmak gerektiğine inanıyorum.

“Bu dünyanın insanları olarak, aynılığımızı ve farklılıklarımızı gönülden kabul edip kutlayabildiğimizde, iyileşmemiz de bir o kadar hızlı, beraber ve derinden gerçekleşecektir. Ödülümü, bu farkındalığı yaşayan, yayan, çeşitliliğin her türlüsünü kutlayabilen bütün herkese ithaf ediyorum.”

Fakat yayıncı kuruluş Mabel Matiz’in teşekkür konuşmasının sadece şu kısmını yayımladı:

“Herkese Merhaba… Bu güzel ödülle beni onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Hayatta da aşkta da, müzikte de sınırlara, insan icadı kategorilere takılmamak ve andaki ödülümüzün tadını çıkarmak gerektiğine inanıyorum.”

Konuşmasının tamamının yayımlanmadığını belirten ünlü şarkıcı,

Twitter üzerinden “Malesef eksik yayınlanmış olan ödül konuşma metnimin tamamını ekte paylaşma ihtiyacı duyuyorum” sözleriyle konuşmasının tamamını paylaştı.

- Advertisment -