Ana SayfaHaberlerHayallerini tuvallere yansıtacaklar...

Hayallerini tuvallere yansıtacaklar…

Çocukların tuvallere yansıttığı hayalleri gerçekleştirilmeye çalışılacak. Suriye’deki savaş sonrası ülkemizde hayatlarını devam ettirmeye çalışan savaşın en büyük mağduru çocuklar ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler farklı etkinlikler ile onların sıkıntı ve üzüntüsünü bir nebze de olsa gidermeye çalışmaktadır.

 

Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Suriyeliler Komisyonu ve Arnavutköy Belediyesi, savaş sonrası ülkemizde ikamet eden Suriyeli engelli ve engelsiz çocuklar ile 40 Tuval 40 Hayal sloganı ile bir araya gelecek. Çocukların tuvallere yansıttığı hayaller gerçekleştirilmeye çalışılacak.

 

Konu ile ilgili olarak Türkiye Beyazay Deneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Hepimizin iç dünyasında fırtınalar da kopsa, dışarıdan kimse anlamaz. Ta ki bizanlayıncaya kadar bu durum devam eder. Hele de savaşın şiddetini yaşayan, oküçük bedenler derdini hemen hemen hiç dile getiremiyorlar. Arnavutköy Belediyemiz ile ortak bir çalışma hazırladık. Bu çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini tuvallere yansıtmalarını sağlayacağız. Elimizden geldiği kadar da hayatlarına iyi yönde katkı vereceğiz” dedi.

- Advertisment -