Ana SayfaHaberlerYaşamİletişim Başkanlığı’nın Ajda Pekkan konserinde Kuruçeşme Arena ‘boş’ kaldı

İletişim Başkanlığı’nın Ajda Pekkan konserinde Kuruçeşme Arena ‘boş’ kaldı

YouTube’un canlı yayını üzerinden gerçekleştirilen havai fişekli, ışık huzmeli fakat seyircisiz konserler dizisinin ilkinde, konserin ortasındaki izleyici sayısı 367 idi.

Konser videosu, drone’ların çektiği canlı Boğaz görüntüleriyle açılıyor… O sırada köprünün altında Kuruçeşme’den ardarda havai fişekler patlıyor, dev ışık huzmeleri gökyüzünü aydınlatıyor.

Sonra birden iki tarafında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı logoları olan Kuruçeşme Arena’nın dev sahnesinde Ajda Pekkan görünüyor.

İlk şarkı, Donna Summer’ın Mystery of Love’ının cover’ı olan, sözlerini Fikret Şenes’in yazdığı, ilk olarak 1983’te Ajda Pekkan’ın okuduğu Sihirli Aşk.

Süperstar sahnede yalnız değil. Ona dört vokalisti, 10 dansçısı ve kalabalık orkestrası eşlik ediyor.

Tek bir eksik var. Kuruçeşme Arena’da onlardan başka kimse yok.

Bu büyük organizasyon sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın 7 bin 600 aboneli YouTube hesabından canlı izlenebiliyor.

Peki konseri canlı olarak YouTube kanalında kaç kişi izledi?

Saat 21’de başlayan konser devam ederken Cem Yılmaz’ın ağabeyi Can Yılmaz saat 22.42’de bir tweet attı ve hayretini yansıtan soruyu sordu: “367 kişi izliyor olamaz di mi?”

Konserin video kaydının YouTube’daki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı hesabından bu haber yazılırken izlenme sayısı sadece 7 bin 850’ydi.

Bu, evinden cep telefonuyla bağlanarak YouTube üzerinden yayın yapan pek çok ünlünün canlı yayın sırasında veya bir kaç saat içinde ulaştığı izlenme sayısına eşit.

Küçük bir spekülasyon yapacak olursak: Bu izleyiciler online olarak değil de fiziki olarak Kuruçeşme Arena’da olsaydı, 17 bin kişi kapasiteli mekânının yarısından fazlası boş kalacak, bu da süperstar Ajda Pekkan’ın 50 yıllık kariyerinde boş kalan ilk konseri olarak kayda geçecekti.

Koronavirüs nedeniyle bu sene bütün konserler gibi, açıkhava konserleri de iptal edildi. Sanatçılar kadar onlara eşlik eden müzisyenler, vokalistler, dansçılar da işsiz.

Herhalde bu yüzden, Ajda Pekkan, performansı sırasında “bu imkânı onlara veren” Recep Tayyip Erdoğan’a ve İletişim Başkanlığı’na teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

İstanbul Yeditepe Konserleri“bir ay boyunca Kuruçeşme Arena’da kapalı gişe devam edecek.

Dev organizasyonda göreceğimiz diğer sanatçılar; Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekâi Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş.

Bu isimlerin konserler için ne kadar ücret aldığı, orkestra, dekor, dansçılar, havai fişek ve ışık gösterilerine ne kadar harcandığı bilinmiyor.

Ama İstanbul Yeditepe Konserleri’nin bir YouTube canlı yayını için yapılmış dünyada ve Türkiye’deki en büyük organizasyonlar arasına gireceği kesin.

Bakalım Kuruçeşme Arena’yı, Cumhurbaşkalığı İletişim Başkanlığı’nın YouTube kanalında hangi sanatçılar doldurmayı başarabilecek?

- Advertisment -