Ana SayfaHaberlerKöprüdeki kadınlar konuştu: Boşboğazlık ettik

Köprüdeki kadınlar konuştu: Boşboğazlık ettik

 

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin’e, “Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla” demekle suçlanan iki kadın, polis tutanaklarına göre "Boşboğazlık ettik o sözleri söyledik" şeklinde ifade verdi. Sanıklar savcılık ve mahkemede ise suçları reddetti.

 

 "Atlayacaksan atla"

 

Önceki gün sabah saatlerinde köprü korkuluklarına çıkan 45 yaşındaki Erol Çetin’i polisler 45 dakika boyunca ikna etmeye çabaladı.

 

Çetin tam ikna olduğu esnada olay yerinden geçen 49 yaşındaki H. U. ve 27 yaşındaki M. Ö. otomobilin camını açarak “Saatlerdir senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla” dedi. Alkollü olduğu öne sürülen Erol Çetin'in de bu sözler üzerine “Atla ha" diyerek kendini boşluğa bıraktı.

 

Adli kontrol tedbiriyle serbest

 

Bunun üzerine müzakereci polis de kadınların içinde bulunduğu aracı meslektaşlarına bildirdi. Olay günü gözaltına alınan iki kadın, ‘İntihara teşvik etmek’ suçundan sevk edildikleri mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

 

Polis tutanaklarına geçen ifadelerine göre sanıklar, “Boşboğazlık ettik, o sözleri söyledik” şeklinde ifade verdi. Ancak savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise suçlamaları reddettiler. Köprüden atlayan Erol Çetin'in 4 yıl önce de intihara teşebbüs ettiği ancak eniştesi tarafından ikna edildiği öğrenildi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -