Ana SayfaManşetKULİS HABER: Ertuğrul nasıl Oruç Reis olarak dirildi?

KULİS HABER: Ertuğrul nasıl Oruç Reis olarak dirildi?

Mayıs ayında TRT’de yayımlanacak olan Barbaros dizisinde “Oruç Reis” karakterini oynayacağı ilan edilen Çağatay Ulusoy eve kapanıp tarih okumaya başladı, rolü için 20 kilo aldı, sakallarını uzattı. Ama Temmuz ayında ani bir kararla diziden yönetmenlerle birlikte ayrıldı. Hemen ardından TRT, Diriliş Ertuğrul’dan sonra oynadığı dizi tutmayan Engin Altan Düzyatan’la anlaştı. Kulislere göre bu ani başrol değişimi “çok yukarıdan” gelen bir talimatla gerçekleşti.

TRT-1’de yayımlanan Payitaht Abdülhamit dizisinin yapımcısı ES Film’in TRT için yaptığı büyük bütçeli yeni tarih dizisi Barbaros’ta, Barbaros’un ağabeyi Oruç Reis’i Çağatay Ulusoy’un oynayacağı Mayıs ayında açıklanmıştı.

Netflix yapımı Hakan Muhafız dizisinde farklı kılıklara giren Çağatay Ulusoy’un Oruç Reis karakteri için evine kapanıp tarih okuduğu haberleri yapılmış, rolü için aldığı ilave 20 kilolu ve uzun sakallı halini gösteren fotoğrafları uzun süre konuşulmuştu. 

Çekimlerine Eylül’de başlanacağı söylenen dizinin  yönetmenliği için Muhteşem Yüzyıl ve Vatanım Sensin gibi tarihi dizilere imza atmış Taylan Biraderler ile anlaşıldığı haberleri de “Çağatay Ulusoy’un Barbaros dizisine çok önemli transfer” başlıklarıyla duyurulmuştu. 

Diziden ayrılık gerekçesi: Pandemi 

Fakat Temmuz ayında yeni bir haber düştü: “Çağatay Ulusoy Barbaros dizisinden ayrıldı.”

Haberlere göre uğruna 20 kilo aldığı bu büyük bütçeli diziden Ulusoy’un ayrılma gerekçesi “koronavirüs salgını ve platoların hazırlık sürecinin uzaması”ydı. 

Ama ardından yapılan haberlerde gerçek ayrılık gerekçesinin TRT’nin Oruç Reis rolü için Engin Altan Düzyatan’ı istemesi olduğu yazıldı.

Bu kararın ardından dizinin yönetmenliğini üstlenen Taylan Biraderler de “müdahale” nedeniyle diziden ayrıldılar. 

Geçen hafta Düzyatan imzayı attı

Ve nihayet geçen hafta Engin Altan Düzyatan, Barbaros dizisi için yapımcı ES Film’le sözleşmeyi imzaladı. 

Dizi kulislerinde şimdi cevabı aranan soru şu:

Oyuncularının ve yönetmeninin aylar öncesinden belirlendiği büyük bütçeli bir projede nasıl bir müdahale olmuştu da Çağatay Ulusoy’un yerini geçen sene sona eren Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan almıştı?

Yukarılardan gelen telefon iddiası

Engin Altan Düzyatan, 2014-2019 arasında TRT’de yayımlanan Diriliş’ten sonra Kurşun adlı dizide oynamaya başlamıştı. Ancak dizi beklenen izleyici sayısına ulaşamayınca 7. Bölümde yayından kaldırıldı.

Kulis haberlerine göre TRT, yapımcıyı arayarak Engin Altan Düzyatan ile çalışmak istediklerini söyledi ve Çağatay Ulusoy’un sözleşmesinin feshedilmesini talep etti. 

TRT’nin telefonla oyuncu değişikliği talep etmesinin ise yukarılardan gelen bir talimatla ilişkili olduğu söyleniyor. Yine dizi sektöründe konuşulan iddialara göre Diriliş dizisinin sona ermesinden sonra oynadığı dizi 7. Bölümde yayından kaldırılan Engin Altan Düzyatan’ın bu projede yer almak istediğini “yukarılara” ilettiği ve bunun üzerine yapımcının kendisiyle çalışmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Taylan Biraderlerin de söz konusu telefon talimatından duyduğu rahatsızlık ile diziden ayrıldığı biliniyor.

- Advertisment -