Ana SayfaHaberler'Minik elleriyle yuvamızı kurtardı’

‘Minik elleriyle yuvamızı kurtardı’

 

Isparta’da boşanma aşamasına gelen Mümine-Eyüp Altıntaş (58) çiftinin evliliğini down sendromlu küçük Gizem kurtardı. Mümine (47) ve Eyüp Altıntaş (58) çifti, 2011’de down sendromlu kızları Ceren’i kemik kanserinden 22 yaşındayken kaybetti. Kızlarını kaybetmenin acısını yüreklerinden bir türlü atamayan ve sürekli sorun yaşamaya başlayan Altıntaş çifti, boşanma aşamasına geldi. Bir tanıdıklarının teklifi üzerine çift, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü sevgi evlerinde kalan ve kızları Ceren gibi down sendromlu olan 3 yaşındaki Gizem’in koruyucu ailesi oldu. Çift, iki çocuğundan ayrı tutmadığı Gizem ile yeniden mutluluğu yakaladı.

 

Üzerine titredikleri Gizem, gösterilen sevgi ve ilginin de etkisiyle konuş- maya, kendi işlerini desteksiz yapmaya başladı. Kızı Ceren’in hayata gözlerini yummasının ardından, ailesini girdiği dağılma sürecinden onları Gizem’in çıkarttığını aktaran Mümine Altıntaş, umutsuzluk yaşadığı o günleri hatırlamak dahi istemediğini söyledi. Gizem’i ilk gördüğünde çok etkilendiğini ifade eden Altıntaş, şunları kaydetti: “Küçücük, üzerinde mor bir elbise vardı. Sanki kızımın küçülmüş halini canlandırıyordu. Gizem’i bırakamadım, sımsıkı sarıldım. Onunla yattık, onunla kalktık, onunla güldük. Eve ilk getirdiğimizde sesi dahi çıkmıyordu.Tuvalet eğitimini, yemeğini yiyebilme özgürlüğünü kazandı. Kelimeler kurmaya baş- ladı. Hiç konuşmuyor, yalnızca beden dili kullanıyordu. Şu anda istediği kelimeyi kullanabiliyor. Şu an yürüyor, koşuyor. Çok fazlasıyla değişim var. Gizem’e odaklı yaşıyoruz. Zaman geçtikçe dünyaya getirmiş, doğurmuşum gibi hisler ta- şıdım. Uçurumun eşiğinde biri size el uzatır ya işte bana o eli Gizem uzattı. Yuvamızı kurtardı.” Anne Altıntaş, Gizem’in en çok karşılık beklemeden verdiği sevgisinden etkilendiklerini belirterek “Bizden beklentisi yok. ‘Beni giydirin, yedirin’ demiyor. Sadece ‘sevin’ diyor. Dışarıdaki tüm olumsuzluklar Gizem’e sarıldığımızda yok olup gidiyor” sözleriyle dile getirdi.

 

BİRBİRİMİZE BAĞLILIĞI ONUNLA ÖĞRENDİK

 

Baba Eyüp Altıntaş da kızları Ceren’i kaybettikten sonra eşiyle büyük problemler yaşadığını ifade etti. Ayrılma aşamasında Gizem’in hayatlarına girdiğini belirten Altıntaş “Gizem bizim aileye sevgiyi, birlikteliği, paylaşımı öğretti. Birbirimize bağlılığı Gizem’den öğrendik. O bize bağlandıkça, biz birbirimize bağlandık. Gizem saf sarılıyor, sevgisini saf gösteriyor. Beklentisiz, çıkarsız menfaatsiz öyle bir sevgisi var. Bunu bütünleştirdiğimizi düşünürsek harika, ‘Gizemli’ bir hayat çıkıyor” diye konuştu.

- Advertisment -