Ana SayfaHaberlerYaşamNetflix ve AK Parti’den yumuşak sözler

Netflix ve AK Parti’den yumuşak sözler

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in, twitter hesabından paylaştığı “AK Parti’nin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye’de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix’i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak” iddiasıyla ilgili olarak AK Parti ve Netflix’ten iki ayrı açıklama geldi. Tartışmanın odağındaki taraflar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla ortamı yumuşatmaya çalışan bir tavır içinde görülüyorlar.

Gün içinde ilk açıklama sabah saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi. Ünal’ın Twitter paylaşımı şöyle:

“NetflixTurkey ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmi düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü. Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin iş birliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum.”

Öğleden sonra da Netflix şirketinden konuya dair bir açıklama yapıldı. Netflix’in Türkiye’deki üyelerine ve “kreatif camia”ya derinden bağlılığının bildirildiği mesaj şöyle:

“Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.”

- Advertisment -