Ana SayfaHaberlerYaşamÖSYM’nin skandal kararına konu olan Mabel Matiz İBB konserinde sahne alacak

ÖSYM’nin skandal kararına konu olan Mabel Matiz İBB konserinde sahne alacak

Tartışmaların odağındaki Mabel Matiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Park Et Seyret” organizasyonu kapsamında 10 Temmuz’da saat 21.15’te Yenikapı’da sahneye çıkacak.

ÖSYM’nin hazırladığı YKS sınavındaki Mabel Matiz’li Türkçe paragraf sorusuna, ünlü şarkıcının cinsel yönelimi gerekçesiyle gelen tepkiler üzerine yine aynı kurum soruşturma başlatmıştı.  

Sınavların tamamlanmasının ardından ÖSYM başkanı Halis Aygün, “Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’sinin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Sosyal medyanın gündemine oturan soruşturma sonrası sanat ve siyaset camiasından birçok isim Matiz’e destek verdi.

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz, günlerdir süren tartışmalara dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi:

“Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere.”

Tartışmaların odağındaki Mabel Matiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Park Et Seyret” organizasyonu kapsamında 10 Temmuz’da saat 21.15’te Yenikapı’da sahne alacak.

İzleyicilerin araçlarıyla park edip izleyeceği konser sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilecek.

- Advertisment -