Ana SayfaHaberlerIraklı sığınmacı aile kedisine Norveç'te kavuştu

Iraklı sığınmacı aile kedisine Norveç’te kavuştu

 

Al Alaf ailesi beş çocukları ve kedileri Kunkuş ile birlikte geçtiğimiz sonbaharda IŞİD kontrolündeki Musul'dan kaçarak Türkiye'ye geçtiler. 

 

Aile için her şey yolunda giderken lastik botla kaçtıkları Yunanistan'ın Midilli adasına ayak bastıkları an ailenin kedisi Kunkuş sepetinden kaçarak kayboldu.

 

Kedilerinden ayrılmak zorunda kalan Al Alaf ailesinin zorlu kaçış yolculuğu Norveç'in Steinkjer kentinde son buldu ama özellikle ailenin kedilerine olan özlemi son bulmadı.

 

Alman Hayvan Hakları Örgütü Frieden füt Pfoten tarafından Midilli adasında bulunup koruma altına alınan kaçak sığınmacı kedi Kunkuş ise örgüt tarafından Berlin'e götürüldü. Aşıları ve bakımı yapılan yeni adıyla  Dias için birde blogg açıldı.

 

Amerikan ABC News ve Alman Focus gazetelerinin de hakkında haber yaptığı, Twitter ve Facebook'ta da geniş olarak tartışılan Kunkuş'un hikayesi ile ilgilenen Norveç'in Trönder-Avisa gazetesi sığınmacı kaçak kedi Kunkuş'u ailesiyle buluşturmayı başardı. İngiliz Guardian gazetesi de aile buluşmasına tanıklık etti. 

 

 

- Advertisment -