Ana SayfaHaberlerİstanbul'da 4.7 büyüklüğünde deprem!

İstanbul’da 4.7 büyüklüğünde deprem!

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.AFAD ise depremin 4.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

 

Saat 10.30'da da yine Silivri açıklarında 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

 

"Hasar ve yaralı yok"

 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz deprem hakkında abir açıklama yaptı. Yılmaz "Silivri açıklarında meydana geldi. Korkulacak bir şey yok ama deprem gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor. Hasar ve yaralı olduğuna dair henüz bir bilgi yok" dedi.

 

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise deprem ile ilgili "Depremin ne getireceğinin bekleyip görmek lazım" dedi.

 

"İstanbul depremine neden olacak kollardan birinde"

 

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, yaşanan depremin İstanbul depremine neden olacak kollardan birinde gerçekleştiğini belirtti. Barış, “Bu tetikleme değil. İstanbul’da deprem yaratacak kollardan biri olan kuzey kolda gerçekleşti. Marmara denizinin içerisindeki kuzey kolda olan bir deprem” dedi.

 

"70 kilometre uzunluğu olan bir parça var, burası kırılırsa büyük bir deprem yaşanacak"

 

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Pampal, “İstanbul depremini 17 Ağustos 1999’dan beri konuşuyoruz. Oldukça isabetli yorumlar söz konusu. Marmara’da ayrıntılı çalışmalar gösterdi ki küçük depremlerin olduğu kesim bizim korktuğumuz kesim. Silivri’nin güneyinde bölgede kırılmamış bir kesim var. 70 kilometre uzunluğu olan bir parça olduğu gündemde. Burası kırılırsa özellikle Avrupa Yakası’nın kıyı kesimini etkileyen büyük bir deprem yaşanacak. Bu depremin üs merkezi kıyıya yakın. Umulur ki bu fay parçası tamamen kırılmasın ve yeniden büyük bir depremi yaşamayalım. Önümüzdeki dönemde yaşayacağız, bunu söylemekte fayda var. Bu bölgede kırılmamış parçanın beklemekte olduğunu, bu kesimde olmasının bir miktar korkutucu olduğunu eklemek istiyorum” dedi.

 

 

 

 

- Advertisment -